Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je danas da njegova ekipa mora da bude profesionalna i ozbiljna u predstojećem dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv jermenskog Banantsa.

"Kao i za svakog drugog protivnika moraćemo ozbiljno da se spremimo. Na nama je da razmišljamo o sebi, da kvalitetno obavimo pripreme, a imamo sasvim dovoljno vremena da skupimo podatke o Banantsu. Sada je zaista teško dati odgovor da li je bolje što prvi meč igramo kod kuće. Uglavnom, moramo u obe utakmice da budemo ozbiljni i profesionalni, na nivou koji i zahteva takmičenje kao što su kvalifikacije za Ligu Evropa", rekao je Veselinović za klupski sajt.

Čukarički će prvu utakmicu protiv Banantsa igrati 11. jula u Beogradu, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Jerevanu.

Fudbaler Čukaričkog Asmir Kajević rekao je da je zadovoljan žrebom, da za sada ne zna mnogo o Banantsu, ali da ima iskustva sa putovanjem u bivšu sovjetsku republiku.

"Gostovao sam sa reprezentacijom Crne Gore u Jermeniji, sećam se da je bilo prevruće i teško za igru, ali i da je teren bio odličan. Što se tiče podataka o rivalu, siguran sam da će ih naš stručni štab do detalja analizirati. Zadovoljan sam žrebom, s obzirom da je mađarski Debrecin bio za izbegavanje, priželjkivao sam Luksemburžane, no dobro je i ovako. Mislim da smo kvalitetniji, iz prostog razloga što je srpski šampionat bolji od jermenskog", naveo je on.

Banants je osnovan 20. januara 1992. godine, igra na stadionu kapaciteta 4.680 mesta u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Prošle sezone ekipa je zauzela treće mesto u prvenstvu, iza Ararata i Pjunika, a u kvalifikacijama za Ligu Evropa eliminisana je u prvom kolu od Sarajeva.

Sa klupe ih predvodi ruski trener Ilšat Fajzulin.