Predsednik fudbalskog kluba Derbi Kaunti Mel Moris rekao je da uprava Čelsija nije poslala ponudu za trenera Frenka Lamparda.

Lampard je prvi favorit da zameni Maruicija Sarija na klupi Čelsija, pošto je italijanski trener preuzeo Juventus.

Uprava Derbija je već počela pregovore sa Lampardom o nastavku saradnje, a britanski mediji preneli su da je Čelsi zainteresovan i da želi da angažuje svog bivšeg fudbalera.

- Svima smo jasno stavili do znanja, ali najvažnije Frenku, da želimo da potpišemo višegodišnji ugovor sa njim. Ako Čelsi želi da angažuje Frenka, onda mora da pošalje ponudu. U međuvremenu, nastavićemo da sprovodimo planove za predstojeću sezonu i radićemo sa Frenkom, kako bi znao da ga žele svi koji su povezani sa našim klubom - rekao je Moris, preneli su britanski mediji.

Lampard je 13 sezona igrao za Čelsi, sa kojim je osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu Evropa i Ligu šampiona i najbolji je strelac u istoriji kluba sa 211 golom.

On je prošle sezone debitovao kao trener, a sa Derbijem je stigao u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu, ali je u dvomeču Aston Vila bila bolja.