Tumbaković čeka promociju

N. Iljukić

sreda, 12. 06. 2019. u 20:05

Тумбаковић чека промоцију

Ljubiša Tumbaković foto: N. Paraušić

Iskusni stručnjak bi mogao biti 11. selektor od 2006. godine i samostalnosti Srbije

FUDBALSKI savez Srbije ove godine slavi jedan vek od osnivanja, a na selektorskoj klupi su od 1919. sedeli brojni stručnjaci i komisije. Od samostalnosti Srbije 2006. godine do današnjeg dana imali smo tačno deset selektora. Mladen Krstajić gotovo izvesno broji svoje poslednje dane (ili dan) na ovoj funkciji i njega bi trebalo da zameni Ljubiša Tumbaković, koji je u završnim pregovorima sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom.


Ono što odmah bode oči jeste poduži spisak ljudi koji su srpski reprezentativni fudbal pokušali da dignu iz kliničke smrti i odmah je očigledno da su to uspeli jedino Radomir Antić i Slavoljub Muslin, koji su "orlove" odveli na mundijale u Afriku 2010. i Rusiju 2018. godine. Sve pre i posle njih su bili epizodisti koji su (ne)spretno balansirali na kanapu razapetom između provalije naših sujeta, klubaških i navijačkih strasti i interesa.

NEMCI ZA 93 GODINE 10 TRENERA PRIMER iz Nemačke je više nego slikovit. Četvorostruki prvaci sveta su 2006. godine (otkad je Srbija promenila deset selektora) postavili na klupu Joakima Leva, koji je tu i danas. A, od 1926. godine, dakle u poslednje 93 godine, ukupno su imali deset selektora!PROČITAJTE JOŠ: NA ODMOR POGNUTE GLAVE: Fudbaleri Srbije na raspustu do septembra


Debakl i "petarda" u Ukrajini su koštali Mladena Krstajića posla u FSS, a može lako da nam se desi da konačna i paprena cena bude izostanak sa još jednog Prvenstva Evrope, na kojem nas nije bilo 20 godina! Trebalo bi da Ljubiša Tumbaković (66) bude vatrogasac u selekciji koju godinama kroz izuzetno kritički objektiv gledaju navijači u Srbiji.


Mladen Krstajić je deseti selektor od samostalnosti Srbije, čekamo 11, Ljubišu Tumbakovića. Sve je počelo sa Špancem Havijerom Klementeom 2006. godine, pa su se ređali Miroslav Đukić, Radomir Antić, Vladimir Petrović, Radovan Ćurčić (u dva mandata), pre i posle Siniše Mihajlovića, Ljubinka Drulovića i Holanđanina Dika Advokata, i na kraju aktuelni Krstajić.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Nisu krivi ni selektor ni igrači, najbolje da sam ja


Ovaj svojevrsni trenerski ringišpil, koji se često kvari i katapultira posle kratkog vremena svoje posetioce, zastao je na trenutak. Odbor za hitna pitanja ili Izvršni odbor FSS trebalo bi danas ili sutra da se oglase i kažu ko je zvanično novi trener na ovom ringišpilu, čije će vatreno krštenje biti sa Portugalijom i Ronaldom 7. septembra u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Dule Los Angeles

12.06.2019. 20:23

I ovo je veoma dobro, mada bi Jokanovic bio najbolje resenje. Mladji je i radi u Engleskoj, centru svetskih fudbalskih zbivanja gde se igra najjaci fudbal. Tamo su i najbolji treneri od kojih je mogao mnogo da nauci. Nije jednostavno biti u drustvu Klopa, Gvardiole..... Njegove ideje bi sigurno bile malo savremenije i fudbal bi s'njim bio brzi. Ali i Tumba je 2 svetlosne godine daleko, iznad dosadasnjeg.

BORKO

13.06.2019. 13:38

@Dule Los Angeles - i jokanović bi bio sjajno rešenje, pod uslovom da prihvati.

Д. Мирсин Сибничанин

13.06.2019. 02:23

Најбоље је поставити поново Муслина. Уопште није јасно зашто је замењен тај врло успеешни селектор.

Yogru

13.06.2019. 06:45

Srbin sam ali mi smo Mihajlovica toliko kritikovali da se covjeku povraca na Srbiju i njihov mentalitet.

Simostep

13.06.2019. 07:40

Moze doći bog otac, ako nema odrešene ruke. Samo da se ne mešaju menadzeri igrača, sve će biti OK.

Ekspert

13.06.2019. 07:44

Nepotrebno menjanjeselektora jos jednom u nizu. Koliko ce ev. Tumbakovic ostati ako izgubi protiv Portugala? Kod nas su mediji vec odavno postali ti koji menjaju selektore a ne FSS.

Marko B.

13.06.2019. 09:28

Svi se menjaju samo koondicioni trener Stojanovic ostaje..Šta je too???