Radoja: Na terenu nisam proveo ni sekund

S. Bajić

ponedeljak, 10. 06. 2019. u 21:16

Радоја: На терену нисам провео ни секунд

Nemanja Radoja foto: S. Bajić

Nisam hteo da produžim ugovor sa Seltom, pa su zbog toga odlučili da više ne igram – rekao je srpski fudbaler

NEMANjA Radoja (26) je konačno slobodan igrač. Povremeni reprezentativac Srbije je pet godina proveo u španskoj Selti, a proteklu sezonu, umesto u ekipi koju je za četiri godine zadužio sa 115 prvenstvenih, 19 u Kupu kralja i 14 nastupa u Ligi Evrope, presedeo na tribinama. Minule sezone, nije odigrao ni sekund. Nije mu bilo nimalo lako, ali je istrajao.


- Jedini razlog što nisam igrao je što prošle jeseni nisam želeo da produžim ugovor, a oni su rešili da ne igram pa sam samo trenirao - kaže Radoja koji se pre par dana, pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Viga, vratio u rodni Novi Sad sa statusom slobodnog igrača i mogućnošću novog izbora.

CRVENA ZVEZDA PO španskim medijima kao klubovi zainteresovani za Radoju pominjani su Betis, Alaves, Leganes, Espanjol, AEK... - Imam vremena da biram i izaberem, do kraja avgusta ali zaista ne bih o govorio o imenima klubova. Da li je bilo interesovanja srpskih klubova, Crvene zvezde recimo? - Drago mi je što se Crvena zvezda podigla, jer je reč o velikom srpskom klubu ali o interesovanju ne bih pričao.


Spekulacija je bila da ste sa Betisom postigli dogovor a da se Selta usprotivila?


- Nije to baš tako bilo i nije ništa bilo završeno, a posebno ne bih govorio o imenima klubova. Cele sezone sam samo trenirao, redovno i veoma dobro a nisam igrao ni prijateljske mečeve. Da li će to ostaviti traga, videćemo. Možda u početku...


Zbog toga ste izgubili mesto u reprezentaciji Srbije?


- Smeta mi to. Znao sam da neću dobiti šansu da igram, ali pomirio sam se da me neće biti na fudbalskoj mapi cele sezone. Nisam u ovom periodu bio u kontaktu sa FSS niti sa selektorom.


U klubu sa "Balaidosa" ste za četiri godine ostavili trag?


- Bilo je sjajno, zaista. Naučio sam jezik, živeo u mirnom gradu na obali okeana, navikao sam se, dobro igrao sve do nesuglasice i činjenice da nismo postigli dogovor.


Gde biste nastavili karijeru?


- Bilo bi idealno da ostanem u Španiji. Cilj mi je da igram u nekoj od liga "petice" ali sve zavisi od ponuda i klubova. Nisam ništa potpisao i gledam šta bi bilo najbolje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije