Zaha morao da potraži pomoć: Angažovao sam lajf kouča kako bih se izborio s rasnim uvredama

Beta

četvrtak, 06. 06. 2019. u 13:25

Заха морао да потражи помоћ: Ангажовао сам лајф коуча како бих се изборио с расним увредама

Vilfred Zaha foto: EPA

Ne znam da li smo za njih životinje, ili nešto. Zašto je to u redu? Zašto govoriš takve stvari pored svog petogodišnjeg deteta – pita se napadač Kristal Palasa
Fudbaler Kristal Palasa Vilfred Zaha rekao je da ga skoro u svakoj utakmici navijači vređaju na rasnoj osnovi. Fudbaler Obale Slonovače rekao je da ga redovno tokom utakmica nazivaju "majmunom i crnjom", preneli su britanski mediji.

Početkom godine antidiskriminatorna grupa Kik It navela je tvit u kome je Zaha nazvan "majmunom koji simulira", nakon što je iznudio penal u Premijer ligi, samo jednim od incidenata koji su zabeleženi tokom tog vikenda.

Zaha je rekao da nema želju da učestvuje u kampanji protiv rasizma.

- Da, Vilf Zaha će govoriti o rasizmu. Prevazišao sam to - naveo je on.

- Ne znam da li smo za njih životinje, ili nešto. Zašto je to u redu? Zašto govoriš takve stvari pored svog petogodišnjeg deteta? A kada odeš sa stadiona, šta onda, ti si ponovo normalan otac, radiš normalan posao? Ljudi prikrivaju ove stvari - dodao je 26-godišnji Zaha.

Zaha je dodao da je angažovao lajf kouča, kako bi mu pomogao da se izbori sa tim uvredama i napornim životom profesionalnog fudbalera.