Italijanski golman Đanluiđi Bufon napustio je redove Pari Sen Žermena nakon samo jedne sezone, potvrdio je danas taj fudbalski klub.

PSŽ je u saopštenju naveo da su se, nakon zajedničkih razgovora, klub i Bufon složili da ne produže saradnju.

- Pari Sen Žermen je počastvovan što je u svojim redovima imao najvećeg golmana u istoriji fudbala - navodi se u saopštenju kluba.

Bufon je u Pariz stigao prošlog leta iz Juventusa. Za PSŽ odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i osvojio je titulu u francuskom šampionatu.

- Danas se moja avantura van Italije završava. PSŽ je predložio obnovu ugovora koju nisam bio spreman da prihvatim, podstaknut željom da se pripremim za nova lična iskustva i nove profesionalne izazove - rekao je Bufon.

- Hvala vam na svemu što sam doživeo u Parizu. Hvala na emocijama koje smo zajednički delili. Pre 12 meseci sam stigao u PSŽ ispunjen entuzijazmom, dočekan neverovatnom toplinom. Hvala vam još jednom, od srca... Ernest Hemingvej je napisao da postoje samo dva mesta na svetu gde ljudi mogu živeti srećno - kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvek ostati moj dom - dodao je legendarni italijanski golman.