POSLEDICE očajnog izdanja u finalu Kupa Srbije i poraza od Partizana, dovela je za 48 časova do zaokreta u planovima za narednu sezone. Uprava kluba, sportski direktor Mitar Mrkela i trener Vladan Milojević, nezadovoljni, pre svega, igrama i ponašanjem na terenu u dobrom delu prolećnog dela sezone odlučili su se za novi restart!

Naime, posle razgovora sa igračima, mnogima koji su nedavno produžili ugovore do 2022. godine rečeno je da mogu da potraže novi klub, što neće biti tako lako! Uprava, a posebno Milojević, do srede su pričali kako imaju najbolje igrače, kako su okosnice produžili ugovore na još dve-tri godine (Borjan, Stojković, Savić, Rodić, Jovančić, Jovičić, Pavkov), kako je u januaru uloženim milionima evra za Mirka Ivanića, Milana Gajića, Nemanju Milunovića, Aleksu Vukanovića i Miloša Vulića skockan tim za novi napad na Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ: SAVIĆ SE IZVINIO NAVIJAČIMA: Boleće me ovo ceo život

SAVIĆ: O PLANOVIMA PITAJTE UPRAVU VUJADIN Savić je među prvima produžio ugovor sa Zvezdom i, što se njega tiče, on je tim činom svima pokazao kakvi su mu planovi. O priči da sigurno odlazi na leto, kaže: - Imam ugovor, znači, tu sam, a kakve planove klub ima, za mene treba njih da pitate - dopunio je intrigu izjavom Savić.

A, posle debakla, koji je refleksija opuštenosti, samozadovoljstva, nadmenosti, slobodno možemo reći i nerada u poslednjih mesec dana, krivo je 70 odsto tima, pa mogu da idu uz propisno obeštećenje Filip Stojković, Vujadin Savić, Goran Čaušić, Milan Rodić, Branko Jovičić, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, pa čak i Marko Marin ako dođe prava ponuda. Do skoro, prvi as tima, po svim listama najbolji igrač Superlige u sezoni bio je jedan od trojice fudbalera uz Milana Borjana i Milana Pavkova koji nikako nisu bili na prodaju.

Bes i razočaranje zbog gubitka trofeja od Partizana su logični, postojali su od 1946, postojaće dok postoji ovakav rivalitet. Međutim, rez i odluka da se promeni znatan deo kostura tima je, bar nam se tako čini, pucanj u zdravo koleno. Uglavnom, za težak poraz koji trener pripiše sebi, sledi analiza i pitanje poverenja šefu struke, a ne prodaja 15 igrača od kojih svi imaju ugovore još dve-tri godine. Očigledno, uprava i navijači više veruju Milojeviću, nego onima koji su doneli dve titule za dve sezone, Ligu UEFA i Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ: NAJKORISNIJI GOLMAN SUPERLIGE: Borjanu priznanje "Ilija Pantelić"

U Ljutice Bogdana je bolje da odu na kraći odmor od nekoliko dana, razbistre glave i ponovo preispitaju svoju odluku jer je pitanje mogu li potencijalna pojačanja o kojima se po kuloarima priča - štoperi Radovan Pankov (Radnički N.), Alehandro Galvez (Rajo Valjekano), levi bek Karim Hefez (Kasimpaša), zadnji vezni Mateus (Gimaraeš), špic Tomane (Tondela) - da dostignu jesen u Evropi.

Svako ima prava na procenu, na grešku u proceni, pa čak i ad-hok promenu plana. Uprava Zvezde i sportski direktor Mitar Mrkela u poslednje dve sezone pokazali su da znaju šta rade, a to su pokrili sjajnim rezultatima.

JEVTOVIĆ, RODIĆ, JOVIČIĆ...

ZVEZDA se rastala sa kapitenom Nenadom Milijašem, ugovor je istekao golmanu Nenadu Supiću, pozajmice su istekle Rašidu Sumaili i Kafuu, a vraća se Dejan Meleg.

Postoje igrači za koje postoji interesovanje. Tako, belgijski mediji ističu da Anderleht želi Milana Rodića, grčki prenose da je Aris zainteresovan za Milana Jevtovića, da Branko Jovičić može da se vrati u Rusiju...