NAJLOŠIJI kad je bilo potrebno da budu najbolji. Crvena zvezda nije ličila na sebe protiv Partizana u finalu Kupa Srbije. Bez agresije, snage, svežine izvršili su harakiri, i to bez ijedne prave šanse za gol na stadionu "Rajko Mitić".

Milan Borjan je do sada uvek bio tu da vadi fleke, prekisnoć je i on kiksnuo i posle sudara sa Milunovićem kumovao kod Ostojićevog gola odluke.

PROČITAJTE JOŠ: NAJKORISNIJI GOLMAN SUPERLIGE: Borjanu priznanje "Ilija Pantelić"

- Ispao sam krivac... Da se nismo sudarili, stigao bih do lopte pre Ostojića. Greške se dešavaju, krivo mi je što se dogodila baš sad u finalu. Mnogo sam teško podneo poraz. Postoji žal, iza nas je fenomenalna sezona, a nedostajala je ta jagodica na torti. Treba što pre da zaboravimo ovaj poraz, da smirimo glavu i pokušamo da se odužimo navijačima još jednom Ligom šampiona i duplom krunom - rekao je Borjan dan posle.

Kanadski reprezentativac koji danas putuje na Gold kup istakao je veći voljni momenat igrača Partizana kao ključni detalj:

- Naša ekipa se ispraznila, nismo pokazali timski duh i želju da osvojimo trofej kao igrači Partizana. Oni su spasavali sezonu, mi smo posle 55 mečeva igrali slabije u poslednjih mesec dana. Posebno slabo utakmicu u Lučanima, pa nam se sve to vratilo kao bumerang. A, onda se sve namesti kad ne treba - u finalu. I greške u pasu, nervoza, dekoncentracija.

Ne pamti se da je Zvezda primila gol u 14. minutu, a ostala bez reakcije do kraja.

PROČITAJTE JOŠ: SAVIĆ SE IZVINIO NAVIJAČIMA: Boleće me ovo ceo život

- Nismo stvarali šanse i mnogo mi je krivo što smo ostali bez energije. Nismo radili ono što je Milojević tražio od nas, trebalo je lopta da ide brže.

U svlačionici nije bilo teških reči.

- Mi smo tim, imamo dobru atmosferu. Pali smo "u glavi" i formi, to nas je koštalo. Da se razumemo, imali smo mnogo utakmica, uspešnu sezonu i navijači mogu da budu ponosni. Nama ostaje da dignemo glavu posle ovoga i da idemo dalje - rekao je Borjan, koji ne razmišlja o odlasku, jer je ostanak potvrdio ugovorom do 2023. godine.

Prozivka za novu sezonu je 9. juna.