SRBIJA će u dve možda ključne kvalifikacione utakmice za plasman na EVRO 2020. protiv Ukrajine 7. juna u Ljvovu i Litvanije 10. juna u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" (bez publike), igrati bez Nemanje Matića, dok se kao osveženje u selekciju vraća Aleksandar Katai.

- Nažalost, Matić je obnovio povredu i treba mu vremena da se oporavi. Želimo mu da se što pre vrati u tim i našu selekciju - u uvodu je objasnio selektor Mladen Krstajić..

JOVIĆ IDE NA EP ZA MLADE PETORICA igrača koji su na spisku A tima od 11. juna staviće se na raspolaganje selektoru mlade Goranu Đoroviću za EP u Italiji i San Marinu: Nikola Vasiljević, Saša Lukić, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Luka Jović.

PROČITAJTE JOŠ: POVRATAK KATAIJA, NEMA MATIĆA: Krstajić objavio spisak za Ukrajinu i Litvaniju

Sjajna forma i golovi u američkoj MLS ligi (tri gola i tri asistencije u poslednjih mesec dana) vratili su Kataija u nacionalni tim.

- Katai je već bio deo ovog tima, dobro poznaje saigrače i potreban nam je za ove utakmice

Filip Mladenović je dobio prednost u odnosu na Milana Rodića, Stefan Mitrović je u Strazburu odigrao sjajno 2019. godinu i dobiće novu šansu, a vratio se i Ljubomir Fejsa, koji je u martovskom ciklusu morao da otkaže zbog povrede.

- Ove dve utakmice su mnogo važne, moramo da budemo na zemlji i da se maksimalno koncentrišemo na teren. Ne zanosimo se rezultatima protiv Portugalije i Nemačke jer smo svesni i dobrih i loših stvari. Znamo šta moramo da popravimo. Koncentracija je na Ukrajini, ali ne potcenjujemo ni Litvaniju, iako smo u tom duelu favoriti na papiru. Nivo i kvalitet igre su važni, ali rezultat je najvažniji.

PROČITAJTE JOŠ: Zekaj posle Srbije izabrao da igra za kosovsku selekciju

Krstajić ne strahuje od naporne seone i veruje da će igrači imati motiva i svežine da daju maksimum:

- Termini su isti za sve, nema izgovora, niti alibija za neki loš rezultat. Svi igrači će biti spremni. Duel sa Ukrajinom je važan, ne i presudan, jer ne mislim da ćemo u slučaju lošeg rezultata izgubiti sve šanse. S druge strane, dobar rezutat doneće rasterećenje svima. Nama i od kritika medija - istakao je i ono što ga boli Krstajić, koji će okupiti selekciju u ponedeljak 3. juna.

MORAEŠ ĆE IGRATI!

GOLGETER Šahtjora Žunior Moraeš polomio je dva rebra i klub je objavio da neće igrati u narednih mesec dana, ali Krstajić misli drugačije:

- Očekujem da Moraeš igra, jer to znam iz ličnog iskustva. Dok sam bio u Šalkeu igrao sam mesec dana sa polomljenim rebrima, pa verujem da će i Moraeš biti na spisku.