RIČMONDU Boaćiju se nije baš u potpunosti potrefio povratak u Crvenu zvezdu, jer je u toku sezone bio tri puta povređen u nevreme. Nije ga bilo u drugom delu Lige šampiona, zatim na startu proleća, a ni na kraju kad se slavila titula i igralo finale kupa.


Izostao je i sa spiska Gane za Kup Afrike u Egiptu jer je povreda ligamenata zalečena, ali nedovoljno da bi istrčao na teren i igrao od početka. Selektor Džejms Kvesi Apija je posle razgovora sa Boaćijem, direktorima i trenerom Zvezde odlučio da ga skine sa spiska.


PROČITAJTE JOŠ: BOAĆI SPECIJALNI GOST: Održan turnir u znak sećanja na Ivicu Stojanovića


- Mnogo smo pričali, razmišljali i izvagali da je najbolje da ne idem u Ganu kad nisam 100 odsto spreman, već da se potpuno oporavim za narednu sezonu. Žao mi je što ne mogu da igram za Ganu - kaže Boaći.


Za Boaćija nema predaha, pauzu od 15 dana iskoristiće da se potpuno rehabilituje i da na početak priprema dođe zdrav.


- Nedostaje mi igranje, veoma sam motivisan da sa Zvezdom ponovo pokušam da uđem u Ligu šampiona. Imamo odličan tim, trener ostaje, očekujem da ponovo igramo Evropu - smatra napadač iz Gane.


Sezona će večeras zvanično da bude završena za crveno-bele, osim za fudbalere koji će u narednom periodu imati obaveze prema najjačim ili mladim rerpezentacijama svojih zemalja.