ZA trofej koji bi "zalečio rane" loše superligaške sezone i skratio evropske kvalifikacije za prvu, početnu rundu. Sa tim motivom, uz standardnu želju da se komšijama pokaže i dokaže da nisu bolji, Partizan stiže večeras na stadion "Rajko Mitić". Na talonu je ujedno i istorijska prilika za crno-bele da dođu do četvrtog uzastopnog pehara u najmasovnijem takmičenju.

- Može delom da se gleda tako da trofejom u Kupu može da se spase sezona, ovakva kakva je bila. Za velike klubove uvek znači kada osvoje trofej. Za nas je možda još bitnija stavka to što trofej može da nam donese rasterećeni kalendar na početku kvalifikacija za Ligu Evropa, što je veoma bitno. Imamo veoma malo vremena za pripreme i značilo bi nam da dve nedelje kasnije počnemo takmičenje. Imamo mnogo motiva - podvukao je Milošević.

PROČITAJTE JOŠ: KUP SRBIJE: Opet sudi Simović

DA I DECA BUDU NA STADIONU GOLMAN crno-belih Vladimir Stojković je upitan za to što je prethodna dva derbija na stadionu "Rajko Mitić" birao da Partizan napada u prvom poluvremenu ka južnoj tribini, što je neuobičajeno. Odgovorio je da "nije bilo nikakve provokacije, niti će je ikada biti sa njegove strane", a govorio je i o tome da li su se stekli uslovi da i deca dolaze na stadione.
- Kao ocu troje dece bi mi bilo drago da mogu same da ih pošaljem na derbi da znam da se neće pokačiti, dobiti batine. Tome treba da težimo, to je san svakog oca - podvukao je Stojković.

Ni crno-beli ni crveno-beli poslednjih nedelja nisu pružali partije kakve se od njih očekuju, pa Milošević veruje da bi poslednjih 90 minuta sezone trebalo da donesu značajnije poboljšanje.

- Ova utakmica rešava sve kada je u pitanju osvajanje trofeja. Ekipa može bolje i više nego što je pokazala u prethodnom periodu, mislim da smo se digli. Očekujem i bolju Zvezdu, ali se nadam da neće biti na nivou iz Lige šampiona. Posle dužeg vremena igraćemo utakmicu koja ima malo veću vrednost i težinu od onih u prvenstvu jer direktno donosi trofej. Obe ekipe će učiniti sve da dođe do trofeja.

Utisak je da su u duelima "večitih" u poslednje vreme fudbalski detalji prevagnuli u odnosu na ružne i nepoželjne detalje, sa čime se slaže i Milošević.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN SE OGLASIO POSLE PROMENE DOMAĆINSTVA U KUPU: Niko nam se nije nadao

- Priča se u poslednje vreme o fudbalskim stvarima, što je dobro. Dobro je za srpski fudbal da dva naša najveća kluba igraju jednu ovakvu utakmicu u finalu, a nek pobedi bolji.

Veliki motiv da u poslednjih 90 minuta, a možda i 30 više, saigrači i on budu na najvišem nivou ima i kapiten Partizana Vladimir Stojković.

- Jedna od najbitnijih utakmica za nas ove godine. Imali smo turbulentan period iza nas. Večiti rival je osvojio titulu, čestitam im na tome i svim rezultatima. Spremali smo se ovih dana, meseci, za utakmicu koja nas čeka. Najlepša utakmica u srpskom fudbalu i mislim da će biti pravi doživljaj za gledaoce - istakao je iskusni čuvar mreže Partizana.