Fudbaler Real Madrida Garet Bejl ocenio je da su fudbaleri sada kao roboti i da nemoju mngo slobode i izbora kada je u pitanju privatan život, zbog svih obaveza i načina na koji žive.


Velšanin je od 2013. godine igrač Real Madrida, sa kojim je osvojio četiri titule Lige šampiona, ali se sada uveliko govori o njegovom odlasku iz Španije. Bila je ovo frustrirajuća sezona Bejla, koji je u 42 utakmice postigao samo 14 golova.


PROČITAJTE JOŠ: Bejlov agent odgovorio Zidanu: Geret je 100 odsto posvećen Realu


Velšanin je kritikovan i zbog toga što se odvaja od saigrača, govori se i o tome da ga Zinedin Zidan ne želi u timu, a on je posebno istakao koliko žrtvuje svoju slobodu.


- Kao profesionalni sportista, ne možete da pravite svoj raspred. Možda kao golfer ili teniser, ali kao fudbaler ne. Mi smo roboti, kažu nam gde da budemo, kada ćemo biti tamo, u koje vreme moramo da jedemo, u koje vreme moramo da idemo kod trenera. Kao da gubite život, neko ti uvek govori šta dfa radiš. Ne možete da birate, ali mislim da je fudbalska karijera jako kratka, tako da neke stvari prosto morate da žrtvujete - rekao je Bejl.


Bejl je sa svojim klubom ove sezone završio na trećoj poziciji španskog prvenstva, dok su u Ligi šampiona pretrpeli eliminaciju od Ajaksa u četvrtfinalu.


- Neki misle da je odricanje vredno, neki misle da nije. Ipak, svako zna kada je vreme da se povuče - zaključio je Bejl.