MALOJ srpskoj legiji u italijanskoj Fiorentini za nekoliko dana će da se pridruži i talentovani levi bek Crvene zvezde Aleksa Terzić (19). Sportski direktor Mitar Mrkela je otkrio da je cena transfera bila 1,5 miliona evra,

- Ja sam dete Zvezde, a proveo sam mnogo vremena na pozajmici u dresu Grafičara. Kada sam shvatio da ne mogu da se izborim za nastup u seniorskom timu šampiona Srbije, ponuda Fiorentine je došla kao poručena. Gledali su me u svim mečevima omladinske Lige šampiona, bili su veoma zadovoljni i poslali su konkretnu ponudu u klub - kaže Terzić, za "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ: Marin i Milojević najbolji i u izboru SPFN

UBRZANI ITALIJANSKI ALEKSA Terzić nije sedeo skrštenih ruku poslednja tri meseca ni van terena.
- Užurbano sam učio italijanski jezik. Promocija u Firenci je zakazana za sledeću nedelju, a pripreme počinju 1. jula. Zasada znam osnovne stvari jer želim prvo da se obratim ljudima na njihovom jeziku - sprema se Terzić.

Koliko težak može da bude rastanak i koliko ponekad boli kada se pomešaju lepe i manje lepe emocije, najbolje opisuje Terzić koji će u ljubičasti dres Fiorentine zajedno sa Dušanom Vlahovićem i Nikolom Milenkovićem.

- Krajem godine mi ističe ugovor sa Zvezdom. Mogao sam da odem za džabe u Italiju ili bilo koju drugu sredinu, ali nisam hteo. Osećam da ni Zvezda, a ni ja, ne zaslužujemo takav rastanak. Boli me što nisam izborio mesto u prvom timu, ali sam ubeđen da ću jednog dana, po povratku u Srbiju, da zaigram u njemu - dodaje Terzić.

PROČITAJTE JOŠ: Marin uzima od Milijaša "desetku"

Dakle, sledi uskoro susret sa partizanovcima u Firenci...

- Sa Vlahovićem sam veoma dobar drugar, stalno smo na vezi. Naše rivalstvo na terenima u Srbiji je trajalo godinama. On mi je prvi poslao čestitku i poruku da me čeka u novom klubu. Radujem se i susretu sa Milenkovićem. Svi smo bili i ostali prijatelji, pa tek onda rivali u dresu Zvezde ili Partizana na terenu - zaključuje Terzić.