NEDELjA kada je otišao Saša... Nije Humska bila puna, čak ni približno, kako kaže pesma "Zabranjenog pušenja", u kojoj je u igračku penziju ispraćen Hasim Ferhatović. Ipak, Saletova poslednja utakmica u Humskoj je imala dušu i svaki detalj je doneo značajnu količinu emocija, a sve je počelo već neka dva sata pre početka utakmice sa Proleterom.

Službene prostorije i trofejna sala Partizana na severnoj tribini stadiona su bile male da prime sve koji su želeli da pozdrave legendarnog kapitena, koji je je iz ruku predsednika Milorada Vučelića dobio umetničku sliku Koste Bradića.

- Opraštamo se od karijere jednog od najvećih igrača Partizana. Kada gledate kako igra Saša Ilić onda vam se čini da je sve moguće. Samo kod veličina, bez obzira o kojoj se oblasti radi, sve deluje lako i jednostavno. Kod Saše je to ne samo jednostavno nego i jedinstveno. On nikada autoritet nije nametao nekim posebnim žarom, već igrom znanjem i rezultatom - rekao je, između ostalog, predsednik Partizana Milorad Vučelić.

PROČITAJTE JOŠ: MILOŠEVIĆ PRED PROLETER: Biće sve u znaku Saše Ilića

Okružen porodicom, prijateljima, nekadašnjim saigračima, trenerima i predstavnicima medija, Ilić je jedva pronašao reči da opiše kako se oseća na kraju 23 godine duge profesionalne karijere.


- Želeo bih da se zahvalim svima, pre svega brojnim legendama, nekadašnjim saigračima i trenerima. Nije vreme za velike priče, imam utakmicu za koju bi trebalo da se spremim. Uostalom, ja nikada ne mogu da odem iz Partizana, Partizan će uvek biti moj - sa glasom koji je poprilično podrhtavao pozdravio je Saša Ilić prisutne u trofejnoj salo crno-belih.


PROČITAJTE JOŠ: ILIĆ ZOVE NAVIJAČE: Dođite da se zajedno oprostimo

Čuveni "broj 22" će večeras protiv Proletera odigrati poslednje minute na terenu Partizanovog fudbalskog zdanja. Od starta nove sezone broj koji je 41-godišnji as nosio odlazi u legendu i više neće biti u upotrebi.


LEGENDE UZ LEGENDU


KOKTELU koji je predstavljao prvi deo svečanog ispraćaja Saše Ilića u fudbalsku penziju, prisustvovali su, između ostalih, Nenad Bjeković, Branko Rašović, Ilija Zavišić, Miloš Radaković, Lazar Radović, Vladimir Vermezović, Vuk Rašović, Danko Lazović, Zvonimir Vukić, Nikola Ninković..