U IZLOŽBENOM prostoru Muzeja grada Beograda otvorena je izložba Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78", koja je posvećena 20. godišnjici odbrane otadžbine od NATO agresije.


Izložbu je otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin, a posetili su je i prvotimci Partizana predvođeni predsednikom kluba Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom. Govoreći o izložbi, autor Dušan Jovović istakao je da je reč o projektu koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. On je posebno naglasio da su koautori izložbe jedinice Vojske Srbije, bez kojih ovu izložbu nije bilo moguće prirediti. Među njima posebna zahvalnost se duguje 250. raketnoj bigadi za PVD.


PROČITAJTE JOŠ: ILIĆ ZOVE NAVIJAČE: Dođite da se zajedno oprostimo


- Izložba je multimedijalna i interaktivna postavka koja prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani, što zbog svoje jačine i načina na koji je to snimano 1999. godine, a svi materijali su digitalno obrađeni - naglasio je Jovović, dodajući da je glavna ideja bila da se interaktivnim pristupom kod publike izazove emocija i da se pokaže da su vojska i narod bili neodvojiva celina i da nije bilo fronta.