Pomoćni trener fudbalera Partizana Milan Đuričić rekao je da crno-beli u Niš na revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije protiv Radničkog putuju sa željom da ostvare plasman u finale.

- Ostvarili smo primarni cilj, a to je bilo da izborimo Evropu. Naravno, radimo u Partizanu i zahtevi su uvek veći. Idemo u Niš da u jednoj kvalitetnoj utakmici zauzmemo pobednički stav i izborimo finale - rekao je Đuričić novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Partizan će u sredu od 20.00 u Nišu gostovati Radničkom u revanšu polufinala Kupa Srbije.

- Kod kuće igramo na sjajnom terenu, naravno da u Nišu nije takav, ali moramo da se prilagodimo. Oni možda jesu navikli da iraju na tom terenu, ali oni koje hoće da pobeđuju moraju da se prilagode i da ne obraćaju pažnju na to.

Partizan je u prvom meču polufinala pobedio Radnički s 1:0, a Đuričić ne veruje da će Nišlije uspeti da pobede "s dva gola razlike".

- Očekujem jedan Radnički koji će da igra kao do sada. Napravili su ozbiljan rezultat. Mi to poštujemo. Sutrašnja utakmica će mnogo zavisti od nas i od toga kako mi uđemo. Bio sam i trener Radničkog i ne želim da bilo koga omalovažavam, ali ako mi budemo pružili ono što treba, teško da mogu da nas pobede s dva gola razlike. Da smo sigurni - nismo, ali objektivno imamo pravac koji je dobar - rekao je Đuričić.

Na konstataciju novinara da Partizan dve godine nije pobedio u Nišu, Đuričić rekao da "niko u životu nije ostvario nešto, a da se nije namučio".

- Pobednik je model, a takmičenje kriterujem vrednosti. Mi idemo da se takmičimo. Da li je lako? Nije lako. Šta je u životu lako?! Šta je bilo ko ostvario, a da se nije namučio? - rekao je on.

Đuričić je dodao da ne očekuje sličnu utakmicu onoj iz prvesntva, kada je Radnički slavio sa 3:1.

Trener Partizana Savo Milošević konferenciji za novinare nije prisustvovao zbog sednice Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.