VEK postojanja i uspešne fudbalske priče, prvo kluba pod imenog Vašaš osnovanog 11. maja 1919. godine u tadašnjem Velikom Bečkereku, od 1922. Slavija, i od 1926. godine Radnički, proslavio je u subotu, na stadionu kraj "Skrobare" - lepo, razdragano i poletno, uz decu, najmlađe fudbalere, njihov osmeh i radost...

Petar Ćira Praporski, 91-godišnji "mladić", i Živa Subin, sedeli su na počasnim veteranskim stolicama, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor kluba Darko Tošić svečano su presekli vrpcu velelepnog stambenog objekta čiju izgradnju je u okviru projekta "Zajednici zajedno" pomogla Kompanija NIS, a nazvana je "Kuća fudbalera", a služiće kao internat za smeštaj zrenjaninskih mladih sportista.

Predsednik kluba Zoran Bambi Tošić, zbog profesionalnih obaveza u Partizanu nije prisustvovao svečanoj ceremoniji, ali su zato mališani beogradskih crno-belih uveličali proslavu igrajući prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Akademije Bambi koja radi u sklopu slavljeničkog kluba.

Kroz vek postojanja klub je okupljao najbolje fudbalere u gradu na Begeju, bio je član Banatske lige, a danas se takmiči u Srpskoj ligi - Vojvodina.