Trener Partizana Savo Milošević čestitao je Crvenoj zvezdi na današnjoj pobedi, za koju je rekao da je zaslužena, i kazao da nije nezadovoljan onim šta su njegovi fudbaleri prikazali na "večitom" derbiju.

- Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi. Zvezda je pokazala više strpljenja i to je presudilo. Imala je psihološku prednost zbog stanja na tabeli i celokupne situacije. Neprijatan je poraz, ali nisam nezadovoljan onim što smo pokazali. Ima određenog pomaka. Suviše je malo vremena da bismo mogli mnogo toga da uradimo u svim segmentima igre - rekao je Milošević posle utakmice na stadionu Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: CRVENO-BELI NA KORAK DO TITULE: Zvezda savladala Partizan u derbiju

Partizan je izgubio od "večitog" rivala sa 2:1 i četiri kola pre kraja Super lige pao na peto mesto u srpskom prvenstvu.

- U dobrom delu utakmice smo u dobroj meri parirali Zvezdi u svim segmentima. Pomislili smo u jednom momentu da možemo više i prenaglili smo - kazao je Milošević.

Rekao je da su greške sastavni deo fudbala.

- Greške su sastavni deo fudbala. Psihološki pritisak koji imamo, ne samo u ovoj utakmici... Ova ekipa je bila sklona padovima i u prošlosti. Pokušavamo da to saniramo koliko je moguće. Toliko smo da smo pomislili da u drugom poluvremenu možemo da napadnemo malo više - rekao je trener Partizana.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Crvena zvezda-Partizan 2:1

Partizan četiri kola pre kraja zauzima peto mesto na tabeli.

- Naša mini-liga počinje od Lučana. Derbi je mogao da nam donese bonus pred kraj prvenstva i u poslednje četiri utakmice moramo da izborimo evropsku vizu. Situacija je uvek dobra kada zavisite isključivo od sebe - naveo je trener crno-belih.

Milošević je istakao da se lepo oseća pored aut linije od kad je preuzeo mesto trenera Partizana i da je takav osećaj imao i danas.