Ruski milioner Samsonenko najavio povlačenje iz Vardara na kraju sezone

Beta

19. 04. 2019. u 22:55

Руски милионер Самсоненко најавио повлачење из Вардара на крају сезоне

Sergej Samsonenko

Ruski milioner Sergej Samsonenko objavio je danas da po završetku sezone više neće finansirati muški rukometni klub Vardar, čime se u potpunosti završava njegov angažman u makedonskom rukometu

Ruski milioner Sergej Samsonenko objavio je danas da po završetku sezone više neće finansirati muški rukometni klub Vardar, čime se u potpunosti završava njegov angažman u makedonskom rukometu.

U otvorenom pismu objavljenom na sajtu kluba rkvardar.mk, Samsonenko je kao razlog naveo finansije i istakao da ga se "zbog održavanja Vardara stalno mora lično da se zadužuje" i da do sada nije dobio podršku koja je sedam godina stalno obećavana.

Prema njegovim rečima, za sedam godina od kada je preuzeo prvo ženski, pa muški tim, poslednje tri godine "se lično bori iz dana dan za izdržavanje kluba stalnim zaduživanjem i uzimanjem kredita", što je počelo da se održava na poslovanje njegovih kompanija.

"Prihod koji Rukometni klub dobija od Evrospke rukometne federacije i sponzora prethodnih godina nije ni 10 odsto od buudžeta koji ja dajem godišnje. Dobio sam previše obećanja da ću za kratko da dobijem pomoć za rukomet, ali evo već sedmu godinu te pomoći nema", istakao je Samsonko.

Kontroverzni ruski biznismen s makdonskim pasošem je naveo da ne želi daljim zaduživanjem za sport da ugrozi više od 5.000 zaposlenih u njegovim kompanijama i njihovu porodice.

Samsonenko je prošle godine prestao da ulaže u ženski tim Vardara, koji je preuzeo 2012. godine, a naredne godine je postao vlasnik i muškog tima.

U tim godinama rukometaši Vardara su postali evropski šampioni i više puta osvojili regionalnu Seha ligu i makedonsko prvensto i kup, dok je ženski tim igrao i nekoliko puta na finalnom turniru Lige šampiona, ali je nijednom nije osvojio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije