VAR sistem doneo je neviđenu ludnicu na "Etihadu", Mančester siti je "68 sekundi bio u polufinalu, a Totenhem u očaju", da bi zatim sudija Džunejt Čakir doneo na osnovu snimka sasvim ispravnu odluku i poništio peti gol, Rahima Sterlinga. Slavili su "pevci", a "građani" popadali na travu. Pravo je čudo da nekome nije otkazalo srce...

- Pravila su jasna, lopta se od igrača Sitija odbila do Aguera koji je bio u ofsajdu, a zatim asistirao Sterlingu - komentariše, za "Novosti", prvi slučaj nekadašnji naš sudija Raka Đurović. - Čakir je ispravno postupio, mada mene pomalo iritira to što pomoćni sudija nije odmah signalizirao da se radi o nedozvoljenoj poziciji napadača Sitija, jer je situacija bila vidljiva i relativno čista, već se uzdao u VAR čekajući da se cela akcija završi i vidi njen ishod

PROČITAJTE JOŠ: U SITIJU LjUTI: Fernandinjo opsovao VAR

Ali, onda dolazimo do gola napadača Totenhema Fernanda Ljorentea za konačnih 4:3, koji je doneo prolaz "pevcima" u polufinale. Naime, Čakir je gledao snimak iz VAR sobe dva minuta, oni su mu servirali razne snimke, ali ni iz jednog od tih nije mogao da vidi da je lopta pre kuka pogodila španskog napadača prvo u ruku. Doduše, na snimku se vidi da je Ljorente povlačio ruku uz telo i da nije postojala namera.

- Čakir nije imao taj snimak iza gola koji kruži internetom, tako da je na osnovu onog što mu je VAR soba puštala doneo ispravnu odluku. Lično smatram da bi čak i da je video sporni snimak odlučio da prizna gol, jer igrač nije igrao rukom već ga je lopta pogodila. Pritom, sve se dogodilo u skoku između dvojice igrača protivnika. To je, ipak, samo moje mišljenje, Čakir je iskusan arbitar i svakako bi dobro procenio da li je Ljorente igrao namerno rukom.

Đurović od uvođenja VAR sistema osnovni problem vidi u njegovoj primeni.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Ljorente igrao rukom pre gola, biće besni u Sitiju na VAR

- Ima poboljšanja uvođenjem VAR, ali moraće još dosta toga da se dorađuje. Fudbal je specifičan sport, ne može kao u tenisu tehnologija da donosi odluke već to mora da bude čovek. Znači, sudija mora da odlučuje i to ne sme da se promeni - smatra Đurović.

LjORENTE: OSETIO SAM DA ME DODIRNULA

FERNANSO Ljorente je priznao posle utakmice da je dotakao loptu rukom.

- Osetio sam da mi je dodirnula ruku, ali to nije bio moj pokušaj da je udarim. Tako se jednostavno dogodilo, i smatram da je gol regularan - istakao je Ljorente.