AUTOGOL ZA ANALE: Hiljaditi pogodak u Kupu Srbije postigao Rašid Sumaila

S.B.

ponedeljak, 15. 04. 2019. u 18:51

АУТОГОЛ ЗА АНАЛЕ: Хиљадити погодак у Купу Србије постигао Рашид Сумаила

Rašid Sumaila

U do sada odigranim utakmicama svih 13 sezona Kupa Srbije u fudbalu, ukupno je postignuto 1.015 pogodaka, a sasvim je izvesno da će utakmice polufinala i finala taj zbir povećati

U do sada odigranim utakmicama svih 13 sezona Kupa Srbije u fudbalu, ukupno je postignuto 1.015 pogodaka, a sasvim je izvesno da će utakmice polufinala i finala taj zbir povećati.

Zanimljivo je, kako je izračunao Branislav Trajanoviski, pedantni statističar iz Novog Sada, da je jubilarni, 1.000. pogodak u najmasovnijem takmičenju, postignut na utakmici osmine finala Kupa Srbije u kojem je Crvena zvezda pobedila TSK (Topolski sportski klub) iz Bačke Topole, 4:1. Taj gol postigao je Rašid Baba Sumaila, igrač Crvene zvezde, u 51. minutu i to kao autogol. Internacionalac iz Gane, na poziciji Zvezdinog štopera, nespretno je tom prilikom zakačio loptu, koja je odsela u mreži, i time je spasao čast gostiju.

Utakmica je odigrana 21. novembra prošle godine na stadionu "Rajko Mitić" pred 2.500 gledalaca, a strelci su bili Simić u 39. i 72. minutu, Stojiljković u 50, Joveljić u 90+4. minutu (iz jedanaesterca), dok je pogodak za TSK postigao Sumaila u 51. minutu (autogol).