Najveći hit u svetu fudbala je za svega nekoliko dana postao Erik Čupo-Moting. Napadač PSŽ je u remiju sa Strazburom (2:2) promašio gol u momentu kada je bio potpuno sam ispred gola. Situacija u kojoj je zaista nemoguće ne zatresti mrežu.


Posle svega što se desilo je pokušao da pojasni šta se tačno dogodilo.


- Na početku sam mislio da će možda Nkuku da mi doda loptu. Međutim, onda sam primetio da je šutirao, pa mi je delovalo da će odbrambeni igrač možda da stigne loptu. Oklevao sam, zapitao sam se u trenutku da li sam možda u ofsajdu. Sve se tako brzo dogodilo, lopta je pogodila i stativu - pravda se Moting.


PROČITAJTE JOŠ: NAJVEĆI PROMAŠAJ U ISTORIJI FUDBALA: Šta uradi čoveče!? (VIDEO)


Kamerunski reprezentativac je tako upropastio proslavu, pošto su se svi u Parizu spremali da otvore šampanjac namenjen osvajaču trofeja, ovako će sa tim morati da pričekaju bar do ovog vikenda.


- Njegov udarac bi verovatno završio u golu i bez mene, žao mi je što se sve to desilo. Ipak, moramo da nastavimo da radimo. Idemo dalje - poručio je Čupo-Moting.


Dobra stvar za njega je što je borba za pehar odavno završena, tako da će ovaj promašaj ostati upamćen kao najveći u istoriji fudbala.