Veliki bod je Srbija osvojila u Lisabonu. Remizirali su sa Portugalijom (1:1). Selektor “orlova” Mladen Krstajić je u razgovoru za “Sportski žurnal” pričao o detaljima sa tog meča.


Prvo o promeni u koncepciji igre posle povrede Mijata Gaćinovića. U 21. minutu ga je zamenio Nemanja Radonjić.


- Poremetila je dosta. Gaćinović je u životnoj formi u Ajntrahtu, radio je odlično na treninzima. I protiv Nemačke sam morao da ga menjam zbog povrede, odnosno da ne rizikujem težu povredu. Nažalost, povredio se protiv Portugalije. Obe utakmice je igrao taktični disciplinovano, koristio je brzinu - priča Krstajić.


PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA REMIZIRALA SA PORTUGALIJOM: “Orlovi” odbranili veliki bod


Stekao se utisak da promene i ulazak Radonjića i Živkovića nisu opravdali očekivanja i da je jedino Sergej Milinković-Savić pokazao nešto na terenu.


- Radonjić je brz, eksplozivan, ali je na teren morao da uđe nezagrejan, uz to nema ni kontinuitet igranja u klubu. Što se tiče izgubljene lopte Živkovića na centru, dešava se. Imao je i dobrih poteza. Kada je Sergej u pitanju, od momenta kada je Tadić dobio udarac smo strahovali da će morati da bude zamenjen. Pripremali smo Sergeja, Ljajića smo hteli da “gurnemo” bliže golu. Na kraju je Milinković-Savić ušao i stao na loptu.


PROČITAJTE JOŠ: Krstajić: Srbija treba da bude ponosna na ove momke


Ipak, promena koju su svi očekivali se nije dogodila. Luka Jović, golgeter koji igra u fenomenalnoj formi, nije dobio šansu.


- Mogao sam da ga uvedem i planirao sam da smo jurili rezultat, pa bismo igrali sa dva špica. Da li se naljutio? Taman posla. Luka je dobar dečko, razgovarali smo. Sada čekamo naredne utakmice i duel sa Ukrajinom. Idemo korak po korak - zaključuje Krstajić.