VICEŠAMPIONI sveta su razočarali u Budimpešti. Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u krizi, pružila je jednu od svojih najlošijih partija i zasluženo doživela poraz od autsajdera Mađara (1:2). Sa ovom konstatacijom slažu se svi u "lijepoj njihovoj", od medija, igrača, pa do selektora Zlatka Dalića.

- Poraz nam nije dobro legao, ali je činjenica da u protekle dve utakmice u kvalifikacijama nije bilo dobro. Protiv Mađarske smo igrali dobro pola sata i onda smo pali, nismo bili pravi i nismo bolje zaslužili. Izgubili smo tri boda i sada je na meni da to pokrenem. Ima tu mnogo posla, ali ne gubimo veru i nadu - realan je Dalić.

Selektor "kockastih" smatra da nema mesta panici.

- Rekao sam momcima da dignu glavu. Poraz smo zaslužili, ali je možda bolje da je došao sada nego kasnije. Idemo dalje da se borimo, nema kukanja i plakanja. Hrvatska prima mnogo golova. Imamo mnogo problema u odbrani, a tu smo bili najkvalitetniji. Problem je što primamo mnogo golova iz prekida i na tome moramo da radimo, ali nemamo kada.

Posle poraza, reprezentativci Hrvatske su uglavnom odbijali da daju izjave, što je, kada se gubi, na prostorima bivše Jugoslavije identična pojava. Samo je pričao kapiten Luka Modrić:

- Definitivno se moramo probuditi, prvo upozorenje bilo je protiv Azerbejdžana. Moramo se trgnuti, jer ćemo imati problema. Napravili smo veliki uspeh u Rusiji, ali to sada moramo ostaviti sa strane. Ranije sam rekao da je ovo teška grupa i to se pokazalo.

Na društvenim mrežama juče se još samo pojavila izjava defanzivca Domagoja Vide.

- Kako smo znali da proslavimo pobede, moramo znati podneti i poraze. Jedna loša utakmica neće pokvariti zajedništvo ove ekipe i simbiozu s navijačima - napisao je Vida.

ROSI: VRHUNAC KARIJERE

HRVATSKA reprezentacija zabeležila je prvi poraz od Mađara u dosadašnjih osam susreta. Pre brodoloma u Budimpešti, "kockasti" su imali tri pobede i četiri remija.

- Ovo mi je najveća pobeda, vrhunac karijere. Srećan sam što svoju sreću mogu podeliti s mađarskim navijačima - oduševljen je selektor Mađara Marko Rosi, 54-godišnji Italijan koji je ovu selekciju preuzeo u maju prošle godine.

Pre toga vodio je Dunajsku Sredu, Honved, Čaveze, Speciju i još nekoliko italijanskih niželigaša.