Šestorica navijača Intera dobili zatvorske kazne

Beta

20. 03. 2019. u 15:52

Шесторица навијача Интера добили затворске казне

Navijači Intera foto EPA

Sud u Milanu osudio je danas šestoricu navijača fudbalskog kluba Inter na zatvorske kazne zbog učešća u neredima i tuči sa pristalicama Napolija u kojima je poginuo jedan navijač

Sud u Milanu osudio je danas šestoricu navijača fudbalskog kluba Inter na zatvorske kazne zbog učešća u neredima i tuči sa pristalicama Napolija u kojima je poginuo jedan navijač.

Kazne se kreću od 22 do 44 meseca, a jedan navijač postigao je sporazum o priznanju krivice, nakon saradnje sa vlastima tokom istrage o neredima krajem decembra. Istražitelji su naveli da je 35-godišnji Danijele Belardineli poginuo kada ga je udario kombi ili terensko vozilo tokom nereda ispred stadiona San Siro. Vlasti su navele da su navijači Intera inicirali sukob sa unapred planiranim napadom na najvatrenije pristalice Napolija, koji su izbegli nadzor policije tako što su došli mini kombijima.

Nekoliko navijača Napolija povređeno je u sukobima u kojima su korišćeni noževi, šipke i ostalo oružje. U toku su istrage kako bi se utvrdio identitet ostalih navijača koji su učestvovali u tuči, ali i identifikovala vozila koja su koristili.

Na utakmici 26. decembra navijači Intera vređali su na rasnoj osnovi fudbalera Napolija Kalidua Kulibalija.

Inter je u januaru odigrao dve utakmice pred praznim tribinama zbog nereda navijača i rasističkih parola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije