Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da se nada da će predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo proći bez stresa i najavio da će njegova ekipa morati da promeni način igre.

- U kvalifikacijama nam nikada nije bilo lako, a čak pet puta smo igrali dodatne kvalifikacije. Nadam se da će ovog puta biti bez stresa - rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Selekcija Hrvatske okupiće se u ponedeljak u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Svetski vicešampion će vizu za EURO tražiti u Grupi E zajedno sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

Prva dva ispita Hrvati će ove nedelje. U četvrtak će u Zagrebu dočekati Azerbajdžan, a potom će u nedelju gostovati Mađarskoj.

- Očekuju nas dve teške i zahtevne utakmice, a prvi protivnik je Azerbajdžan. Nije to ekipa koju treba zanemariti i potceniti, moramo biti oprezni - kazao je Dalić i dodao da njegova ekipa u predstojećim kvalifikacijama više neće igrati na na kontre i polukontre.

- U kvalifikacijama nećemo igrati protiv Argentine, Engleske, Francuske. Više nećemo igrati na kontre i polukontre što smo igrali sjajno. Sada se situacija okreće. Moraćemo da igramo kroz posed lopte. To će biti najveća promena. Sada će nas drugi čekati na kontre i polukontre - rekao je Dalić.

- Naš posed lopte mora biti strpljiv. Tika-taka polako ispada iz igre, ali mi ćemo morati tako da igramo.

Dalić je kazao i da ga pred ove mečeve najviše muči odbrana. Iz tima koji je igrao u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske, trenutno je u stroju samo Domagoj Vida.

- Najveći problem je faza odbrane, to je teško uskladiti jer momci nisu dugo igrali zajedno - rekao je Dalić i dodao da ga raduje odlična forma Andreja Kramarića koji je ove sezone postigao već 18 golova u dresu Hohenhajma.