ČAROBNjAK sa loptom, Zlatan Ibrahimović, rastužio je Veljka Paunovića u prvom kolu američke MLS lige. Čikago fajer, klub na čijoj klupi sedi naš stručnjak, odlično se držao do finiša meča na gostovanju Los Anđeles Galaksiju, a onda je Šveđanin glavom sproveo jedan odbitak od okvira gola u mrežu u 80. minutu i postavio konačan rezultat – 2:1.


- Znao sam da će moj saigrač Pontijus pogoditi prečku i da će lopta doći baš meni, i tako se desilo. Jednostavno sam imao predosećaj čim je krenula akcija - rekao je Ibrahimović, koji će u oktobru napuniti 38 godina.


S druge strane, selektor zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda žalio je što nije bolje rezultatski prošao.


- Moramo da budemo oštriji i konkretniji kada smo u situaciji da dobijemo meč - rekao je Paunović. - Do 60. minuta je sve bilo pod našom kontrolom, ali falio nam je taj instinkt ubice. Moramo to da naučimo.


U timu Čikaga nastupio je do 68. minuta naš bivši reprezentativac Aleksandar Katai, a proslavljeni 34-godišnji nemački vezista Bastijan Švajnštajger odigrao je celu utakmicu. Sledeća tri prvenstvena duela Čikago igra pred domaćom publikom, protiv Orlanda, Sijetla i Njujorka RB.