Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović priredila je danas prijem za fudbalere Napretka, Senegalca Ibrahima Ndiajea i Kamerunca Samjuela Baha, koji su napadnuti u Pionirskom parku.

U napadu u nedelju uveče Ndiaje je zadobio lakše telesne povrede.

Posle prijema nije bilo izjava za novinare. Gradska uprava Kruševac je ranije osudila napad i navela da je Kruševac "oduvek bio grad mladih, grad sporta te da su u njemu svi sportisti, bez obzira na državljanstvo, uvek bili dobro primljeni i prihvaćeni".

Potpredsednik Napretka Bojan Miladinović rekao je danas na konferenciji za novinare povodom početka prolećnog dela fudbalske sezone da su dvojica fudbalera spremna za utakmicu koja se igra u petak.

"Fudbaleri su dobro, spremaju se, ušli su u pun trenažni proces. Situacija nije bila prijatna, ali se sve dobro završilo", rekao je Miladinović koji je zahvalio policiji na brzoj intervenciji, a javnosti na rečima podrške.

Policija je Kruševljanina (30) osumnjičenog da je Ndiajeu naneo laku telesnu povredu privela u ponedeljak.

U odgovorima koje je agencija Beta dobila iz kruševačkog Osnovnog javnog tužilaštva navedeno je da je u vezi s tim slučajem u toku predistražni postupak.