NAPADNUTI fudbaleri Napretka iz Kruševca Ibrahim Ndijaje(25) i Semjuel Baha Regis(23) u sredu su se prvi put pojavili pred kamerama, posle incidenta koji se dogodio u nedelju uveče kod Pionirskog parka. Po završenoj konferenciji za medije u klubu, gde je bilo reči o gostujućoj utakmici protiv Voždovca, Regis i Ndijaje, koji je u napadu zadobio lakše povrede glave, do sedišta grada Kruševca došli su u društvu direktora Vladimira Arsića i potpredsednika kluba Bojana Miladinovića.


Gradonačelnica Kruševca podvukla je stav gradskog rukovodstva, koji je napad na fudbalere osudio kvalifikujući ga kao “čin nasilja”.

- Fudbalerima našeg kluba želimo što brži oporavak i povratak na fudbalski teren i ostvarivanje zacrtanih rezultata u fudbalskoj sezoni - navodi gradonačelnica Jasmina Palurović.

U međuvremenu, u Osnovnom javnom tužilaštvu nastavljen je predistražni postupak, koji se odnosi na utvrđivanje svih okolnosti incidenta i povređivanja senegalskog fudbalera, za šta se sumnjiči Kruševljanin N.D.(30). Objavljenu informaciju “Novosti” u vezi s tim da su se fudbaleri vratili treninzima potvrdili su i u kruševačkom superligašu, gde zahvaljuju fudbalskoj javnosti na podršci, a Policijskoj upravi Kruševac na brzoj intervenciji.

Pročitajte još Kosanović za “Novosti” o incidentu u Kruševcu: Ibru ne boli glava, već duša!
KAKO SE IBRA VRATIO KUĆIPOVREĐENI fudbaler Mame Ibrahim Ndijaje došao je u Napredak kao prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku 2013. godine, kada je kruševački klub bio vodeći u Prvoj ligi Srbije. Predstavljen je kao daroviti “osamnaesetogodišnji napadač”, koji tek treba da se pokaže u punom kapacitetu. Upravo to se i dogodilo: tokom četiri godine igranja posigao je 27 pogodaka, a klubu se nesebično davao na terenu i van njega. Posle jedne sezone koju je proveo u Danskoj, vratio se ponovo prošle godine. Na sajtu FK “Napredak” ta vest naslovljena je sa “Ibra se vraća kući”.

- Svi odlično znamo šta se desilo pre nekoliko dana, nije bila prijatna uopšte situacija - navodi Bojan Miladinović, potpredsednik Napretka, dodajući da je povratak fudbalera na teren dokaz da je reč o pravim profesionalcima.

- Momci su već spremni za utakmicu u petak. Stanje fudbalera je dobro, ušli su u pun trenažni proces. Nadamo se da će sve biti kako treba i da će odraditi tu utakmicu maksimalno dobro. Oni su zaboravili taj incident, nije uopšte bilo prijatno, ali hvala Bogu, sve se dobro završilo.

Pročitajte još “NOVOSTI” U URGENTNOM CENTRU, GDE JE ZBRINUT NDIJAJE: Fudbaler Napretka pušten na kućno lečenje

Kako je tačno došlo do nemile prepirke u šetnji senegalskog i kamerunskog fudbalera, kada su dobili društvo “imitatora” koji je za Ndijajeom navodno, pogrdno “reprodukovao” njegov telefonski razgovor sa suprugom, već su objavile “Novosti”, a nezvanična saznanja govore da je nakon prepirke, fudbaler udaren metlanim predmetom posle čega je incident kulminirao. Osumnjičeni iznosi svoju verziju događaja i očekuje se i konačno definisanje krivičnog dela koje se odigralo nedaleko od stadiona.

VOŽDOVAC
U FK “Napredak” nastavili su sa pripremama za predstojeće sportske obaveze, a utakmica u Beogradu u petak prvi je izazov posle priprema u Antaliji. Šef stručnog štaba Milorad Kosanović smatra da Voždovac na raspolaganju ima puno dobrih igrača, kao i da im je tim možda najbolji od kako su u Superligi. Kosanović dodaje da se njegov tim spremao najbolje što je mogao u datim okolnostima ne samo ove nedelje, već od početka priprema.