PRVO nisam mogao da verujem da se to uopšte desilo, a onda kada sam čuo ko je u pitanju, nisam mogao da verujem, jer Ibra i Baha, pogotovo Ibra, to jedno čisto i pošteno ljudsko biće-navodi za “Novosti” trener Napretka Milorad Kosanović, koga je vest o sinoćnjem napadu na fudbalere Ibrahima Ndijaju i Samjuela Baha Regisa zatekla na putu iz Novog Sada za Kruševac


- Bojim se za Ibru, ovakav incident i ovakva vrsta napada ostaviće na njega trag, jer je on mnogo nežan i osetljiv i mislim da njega ne boli glava, već duša.


PROČITAJTE JOŠ: Huligani napali dvojicu tamnoputih fudbalera Napretka, iz kluba poručuju: "Ibro Srbin" to nije zaslužio


Kosanović ne misli da je ovo bio napad na rasnojosnovi.


-To je bio napad siledžije, bitangi, napadnut je Ibra, dečko koga ovde zovu Ibro Srbine, koji je ovde šestgodina, koga ceo grad voli! – napominje trener Kosanović.-Znači nije to,nego jednostavno ljudi misle da imaju pravo da maltretiraju koga hoće, jer svi prolaze nekažnjeno. Ovde su glave razbijali nekima pa su pušteni odmah.


PROČITAJTE JOŠ: “NOVOSTI” U URGENTNOM CENTRU, GDE JE ZBRINUT NDIJAJE: Fudbaler Napretka pušten na kućno lečenje


Kosanović kaže između ostalog,i da će igrače na sastanku upozoriti šta da rade kad izađu u grad,kako da se ponašaju. Svi zajedno, pokušaće da ohrabre napadnute fudbalere u nastavku prvenstva.


-To su deca stranci, došli iz zemalja koje mi gledamo ispod oka, a ustvari su ušli u zemlju u kojoj je gore nego kod njih, moram da im vratim veru da ovde može normalno da se živi i radi-kaže Kosanović, vidno potresen zbog incidenta.