TREPČA ŽELI POVRATAK NA STAZE STARE SLAVE: Prvi korak - plasman u viši rang takmičenja

I. Radulović

ponedeljak, 11. 02. 2019. u 13:07

ТРЕПЧА ЖЕЛИ ПОВРАТАК НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Први корак - пласман у виши ранг такмичења

Jakšić i Bulatović Foto I. Radulović

Jakšić za “Novosti”: Novo rukovodstvo, na čelu sa Radoičićem, je došlo na kormilo kluba i odmah su doveli iskusnog trenera Gošića

Sportisti Kosovske Mitrovice mnogo puta obradovali su uspesima svoje sugrađane, a godinama su, sa velikim uspehom, ime grada na Ibru pronosili i fudbalari „Trepče“. Klub koji je svoj najveći uspeh ostvario krajem sedamdesetih godina prošog veka, od ratnih dešavanja 1999. godine pokušava da se vrati na staze stare slave.


Ipak, nedostatak infrastrukture (oba stadiona ostala u južnom, albanskom delu grada), komplikovana situacija i nedostatak finansija doveli su da se ovaj klub sa velikim teškoćama, sa manje ili više uspeha, takmiči u Šumadijsko – raškoj zoni. Početak sezone obeležili su porazi, pa je posle pet kola došlo do promena u upravi kluba.

NOVI STADION U MITROVICISpremnost i želju da se ovom klubu vrati stari staj prepoznala je i Vlada Republike Srbije koja je u okviru pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji predvidela izgradnju novog stadiona u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Vrednost projekta je oko 150 miliona dinara, a izgradnjom ovog objekta rešio bi se problem koji traje govoto dve decenije.


- Novo rukovodstvo na čelu sa Milanom Radoičićem, bivšim fudbalerom i istaknutim privrednikom, dovelo je na kormilo FK “Trepče“ iskusnog trenera Miljojka Gošića koji je za vrlo kratak period uspeo da stabilizuje ekipu, i igrački i rezultatski. Pod njegovim vođstvom u poslednjih osam kola osvojeno je 19 bodova čime su se stekli uslovi da već sada razmišljamo o prvom mestu i ulasku u viši rang takmičenja – započinje priču za „Novosti“ direktor kluba Bojan Jakšić.


Posle uspešnog rešavanja pitanja trenera, akcenat je stavljen na ojačavanje igračkog kadra pa je tokom prelaznog roka doveden veći broj igrača na različitim pozicijama. Boje kluba u kojem su prošli omladinsko školu obući će Nikola Pantović koji se vratio iz Fap-a, Petar Aksentijević iz BASK-a, Perice Ilića i Aleksandra Gavrilovića iz FK Zvečan.Pored bivših igrača FK „Trepče“ klubu su pristupili dosadašnji kapiten Mokre Gore Nemanja Radojević kao i njegovi saigrači Stefan Tanasković, Aleksandar Tomić i Aleksandar Mihajlović, čuvar mreže Dejan Glukčević, dosadašnji golman Novog Pazara kao i Nikola Vladisavljević dosadašnji igrač BSK iz Borče.


- Okupili smo se početkom ovog meseca, a sedmodnevne zajedničke pripreme će obavićemo u hotelu Livade kod Čačka od 24. februara. Planirano je i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone – ističe za „Novosti“ trener Miljojko Mikaca Gošić.


Pomoć u ostvarivanju ciljeva dala je i lokalna samouprava koja je u svoj finansisjki plan za 2019. godinu predvidela značajno veća sredstva nego ranijih godina.


- Pored sredstava lokalne samouprave veliku pomoć u klubu očekujemo i od sponzora, a pre svih od Poštanske štedionice i MTS-a sa kojima smo već potpisali ugovore o sponzorstvu – zaključio je direkor Jakšić.


SARADNjA
Predan rad i rezultati koje sa mlađim selekcijama postižu u školi fudbala OFK DIF iz Kosovske Mitrovice nisu prošli neopažano pa je rukovodstvo ovog kluba i FK „Trepče“ potpisalo ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji koji podrazumeva da sva talentovana deca, nakon navršene 12. godine, nastave da se takmiče i usavršavaju kroz omladinski pogon „Trepče“.

- Od danas će OFK Dif raditi sa mlađim kategorijama, a svi oni koji pokažu kvalitet i potencijal biće selektirani u neku od takmičarsskih ekipa FK „Trepče“ – rekao je Jakšić.

Predsednik OFK DIF Nemanja Bulatović je nakon potpisivanja ugovora o saradnji izrazio nadu da će postignuti sporazum biti od velike koristi kako njegovom, tako i Fudbalskom klubu „Trepča“.


SREĐENA INFRASTRUKTURA
Uz odlične rezultate na sportskom terenu, novo rukovodstvo uradilo je dosta i na sređivanje infrastrukture.
- Na stadionu u Žitkovcu uređene su svlačionica, ekonomat i tribine kao i asfaltiranje pristupnog puta do stadiona. Renovirane su i prostorije kluba u centru grada tako da je to sada mesto koje okuplja ne samo sadašnje rukovodstvo kluba već i sve ljubitelji fudbala u gradu na Ibru – rekao je Jakšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije