OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK


GLADAN golova, spreman kao zapeta puška. Tako izgleda Ričmond Boaći posle priprema u Antaliji, odakle je Zvezdinim navijačima poslao dve poruke - "biće Boćko onaj stari" i "Moramo da pobedimo Partizan". Vratio se iz Kine pred Ligu šampiona, nekako na brzinu, prikočile su ga povrede. Sakupio je u prvom delu 11 utakmica (8 u prvenstvu i 3 u LŠ) i postigao šest pogodaka, sve u Superligi.


- Planirao sam više, ali je bilo problema sa povredama. Sada je sve u redu, potpuno sam spreman. Svi dobro znaju kako igram kada sam fit, biće golova ove godine - raspoložen je Boaći.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA NA VELIKOM ISPITU DO KRAJA FEBRUARA: Kako zadržati Bena i Marina?


Sa njim je uvek veselo. Nije mu teško da odmah posle treninga, mokar i razbarušen, priča sa novinarima pola sata. Smeje se, šali, dobacuje... Takva priroda, svuda je omiljen. Ovde je u Antaliji proslavio 26. rođendan.


- Saigrači su mi doneli tortu. Gobeljić, Savić i Džule (Žule Filip Stojković) su došli kod mene u sobu, da me uznemiravaju. Čak su mi i pevali, Milijaš i Gobelja stalno to rade. Samo mi prave probleme - kroz smeh prepričava Boaći.


Ako neko voli da peva u Zvezdinoj ekipi, onda je to on.


- Obožavam muziku. Kad god sam u sobi sa Benom i Ebisilijom, puštamo pesme, uglavnom neku vrstu afričkog popa. Volimo i srpske pesme, ali su teške reči. Sviđa mi se "Adriana". Pevam bolje od Bena, to svi znaju. Kod kuće u Akri imam studio u kojem pravim muziku, za moju dušu i uživanje. Ne planiram da snimim album kao Ronaldinjo - kaže Ben, i dodaje da u slobodno vreme čita i knjigu o Peleu, gleda filmove sa omiljenim glumcem Denzelom Vašingtonom.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA PRE PARTIZANA: Gajić u Antaliji zadužio crveno-beli dres sa brojem dva


Kaže da mu je bilo o.k. u Kini dok je igrao za Gvandžu, ali mu je najlepše u Zvezdi i Srbiji.


- Kada sam bio u Kini, bilo mi je dobro. Ali kada je Zvezda ponovo zvala da se vratim, nisam mogao da odbijem. Za mene je sada Srbija druga zemlja, posle rodne Gane. Jedna od najboljih zemalja u kojoj sam bio. I kada ostarim, nikada neću da zaboravim Srbiju.

Poseban pik ima na Partizan, jedva čeka derbi u trećem prolećnom kolu.


- Prošlog puta su digli veliku buku bez razloga, siguran sam da je bio gol. Uvek se trudim da im dam barem jedan. Protiv Partizana još nisam slavio. Imam dva remija i poraz, ali sada moramo da ih pobedimo. I onda ću moći da kažem, uradio sam sve što je trebalo u Zvezdi. Ako pobedimo Partizan, moramo i ostale. Zbog toga je naš trener fantastičan. U svakoj je utakmici maksimalno ozbiljan. Tako se osvaja prvenstvo. Verujem i u novu Ligu šampiona, pa da opet naši navijači uživaju i budu srećni.


Od kada je došao 2017, svi ga zovu Boćko. Vratio je i stari imidž.


- Volim svoje srpsko ime, a moram i da izgledam kao stari Boćko. Frizura mi je sada ovakva, kakvu sam imao kada sam prvi put došao i posle toga dao mnogo golova.


PROČITAJTE JOŠ: MAJSTORIJA MARINA ZA KRAJ: Crveno-beli na poslednjem pripremnom meču u Antaliji savladali Maribor


I DžULE U AKRI
HVALI se Boaći da je zbog njega Crvena zvezda dobila veliki broj navijača u Akri, prestonici Gane.
- Sada ima mnogo ljudi koji tamo nose moje i dresove saigrača. Mnogi traže, donesem koliko mogu. Jednom me je brat pitao otkud Džuletov dres na jednom momku u Akri. Pa, ja mu ga poklonio.


U SOBI SAM, SA BOGOM
BOAĆI je na pripremama sam u sobi, najviše zbog toga što je duboko religiozan.
- Noću se molim i onda ne želim nekom da smetam. Tada mi je potreban i mir, za molitvu. Za mene je sve što radim Božja volja. Pripadam hrišćanskoj crkvi. Znam da su crkve u Srbiji pravoslavne, redovno ih posećujem, jer nije stvar u mestu, pošto je sve u srcu. Svi mi verujemo u istog Boga - kaže Boaći.