U MONAKU KONAČNO PRIZNALI GREŠKE: Prodali smo previše igrača, sada smo shvatili smo da Žardim treba da nastavi posao

Beta

subota, 26. 01. 2019. u 14:36

У МОНАКУ КОНАЧНО ПРИЗНАЛИ ГРЕШКЕ: Продали смо превише играча, сада смо схватили смо да Жардим треба да настави посао

Leonardo Žardim Foto: EPA

Tijeri Anri je fudbalska legenda, ali kombinacije nepovoljnih okolnosti sprečile su ga da brzo i efikasno izvede tim iz krize - naveo je Vasiljev
Fudbalski klub Monako otpustio je trenera Tijerija Anrija i na njegovo mesto postavio Leonarda Žardima.

Žardim je potpisao ugovor na dve i po godine, a vratio se u klub nakon što je bio otpušten prošlog oktobra zbog lošeg početka sezone. Žardim će u nedelju preuzeti
ekipu.

Monako je u četvrtak prvo suspendovao Anrija, ali je uprava odlučila da ga otpusti zbog loših rezultata. Ekipa je pretposlednja na tabeli sa 15 bodova iz 21 utakmice.

- Naš klub prolazi kroz period pun izazova. Spreman sam da priznam da delim odgovornost za sve ovo. Moramo da priznamo da smo tokom letnjeg prelaznog roka prodali previše važnih igrača i uprkos dobrom ulaganju u tim, napravili smo greške dovodeći njihove zamene. Zbog toga nismo napravili konkurentatn tim - rekao je potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev.

PROČITAJTE JOŠ: Žardim ponovo u Monaku

On je naveo i da je odluka o otkazu Leonarda Žardima bila preuranjena.

- Njegovo vreme u Monaku je upamćeno kao jedno od najsjanijih poglavlja u klupskoj istoriji. Danas shvatamo da priča Leonarda Žardima u klubu nije završena, kako se mislilo. Trebalo mu je dati priliku da nastavi posao. Tijeri Anri je fudbalska legenda, ali kombinacije nepovoljnih okolnosti sprečile su ga da brzo i efikasno izvede tim iz krize - naveo je Vasiljev.

Potpredsednik kluba zahvalio je Anriju što je pristao da preuzme ekipu u teškom periodu i priznao da mu je bilo potrebno vreme da primeni svoje planove, ali da za to klub nije imao vremena.

- Zbog toga smo odlučili da okončamo naše partnerstvo sa Tijerijem Anrijem - dodao je on.

Anri nije pobedio u prvenstvu sa Monakom, ali je rekao da je uživao u poslu.

- Sa velikom tugom odlazim iz kluba. Uprkos teškoćama, uživao sam. Moja ambicija i filozofija od prvog dana uvek će biti da je klub na prvom mestu - naveo je Anri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije