MRKELA NAJAVLjUJE PRODUŽETAK UGOVORA SA ISKUSNIM IGRAČIMA: Prioriteti Savić, Borjan i Jovičić

Z. Ćorović

četvrtak, 24. 01. 2019. u 08:40

МРКЕЛА НАЈАВЉУЈЕ ПРОДУЖЕТАК УГОВОРА СА ИСКУСНИМ ИГРАЧИМА: Приоритети Савић, Борјан и Јовичић

Vujadin Savić Foto: N. Paraušić

Voleo bih da sjajni bek, Milan Gajić dođe kod nas, jer se radi o igraču koji pravi razliku - kaže sportski direktor crveno-belih za “Novosti”

PRIORITETI se u ovoj, novoj evropskoj Zvezdi rešavaju ekspresno. Na "Marakani" se uveliko radi na tome da se već do subote i odlaska ekipe na drugi deo priprema u Antaliju, naprave konkretni dogovori i produži saradnja sa trojicom veoma bitnih prvotimaca.

- U planu je da se produže ugovori sa Vujadinom Savićem, Milanom Borjanom i Brankom Jovičićem, tako da bi do odlaska u Antaliju moglo da se desi i da se neki od ovih dogovora ozvaniči - potvrdio je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela u razgovoru za "Novosti". - Jedino Vujadinu ističe ugovor na leto, tako da s njim želimo da požurimo. Sa Borjanom su razgovori počeli pre tri, četiri meseca, u završnoj fazi su i pregovori sa Jovičićem tako da uskoro očekujemo nove potpise.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA UBEDLjIVA: "Osmica" na početku priprema

Sva trojica su zalaganjem i učinkom zaslužili da im se novi ugovori "pojačaju" i zarada poveća. Takođe, Mrkela je potvrdio da bi uskoro Zvezda u odbrani mogla da dobije još jedno zvučno pojačanje u defanzivi - beka Milana Gajića (22) iz Bordoa.

- Naš prioritet je da ove zime smanjimo i rasteretimo igrački kadar. Međutim, obaveza je i da reagujemo u slučajevima kada se pojavi neko izuzetno kalitetan, ko pravi razliku. Gajić spada u jednog od takvih. Znam ga dugo, još iz perioda kada sam bio u reprezentaciji i voleo bih da sarađujemo ponovo u Crvenoj zvezdi - iskren je Mrkela.

PROČITAJTE JOŠ: JEDNO MESTO - TRI KANDIDATA: U ofanzivnom delu tima Crvene zvezde trenutno vlada žestoka konkurencija

Najavljena je i pozajmica Brazilca Kafua koji se jesenas nije najbolje snašao uprkos velikim očekivanjima.

- Moglo bi da se desi da Kafu ode negde na pozajmicu pre odlaska ekipe u Antaliju, sigurno će biti i drugih odlazaka.

Mrkela nije želeo da više otvara karte, ali je poznato od ranije da Milan Rodić i Slavoljub Srnić "češljaju" ponude i da imaju dozvolu za odlazak ako izaberu pravu. Klub su napustili Krstičić i Degenek, sa Sumailom je raskinuta pozajmica, Stojiljković je prosleđen u Majorku...

OD SUBOTE U ANTALIJI
FUDBALERI Crvene zvezde vratili su se juče sa Kipra gde su odradili prvi deo priprema. Ekipa se kratko zadržava u Beogradu i već u subotu putuje na završnu glazuru u Antaliji, gde je čeka i pet kontrolnih utakmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije