FIFA PISALA ZVEZDI: Saučešće zbog smrti Šekularca

Tanjug

16. 01. 2019. u 09:46

ФИФА ПИСАЛА ЗВЕЗДИ: Саучешће због смрти Шекуларца
Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) poslala je Crvenoj zvezdi pismo, potpisano od predsednika Đanija Infantina i funkcionera Zvonimira Bobana, i izrazila saučešće povodom smrti čuvenog Dragoslava Šekularca

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) poslala je Crvenoj zvezdi pismo, potpisano od predsednika Đanija Infantina i funkcionera Zvonimira Bobana, i izrazila saučešće povodom smrti čuvenog Dragoslava Šekularca.

Posle Evropske fudbalske unije (UEFA), odnosno prvog čoveka Aleksandera Čeferina, od Šekularca su se oprostili i čelni ljudi svetske kuće fudbala Infantino i zamenik generalnog sekretara, nekada trofejni hrvatski fudbaler, Boban.

"Prihvatite naše najdublje žaljenje i izraze saučešća povodom smrti svetskog igrača i trenera, legende Crvene zvezde Dragoslava Šekularca. Šeki je bio jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu od 1956. do 1966. godine, bio je član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. u Melburnu, učesnik Svetskog prvenstva 1958. Učestvovao je i 1960. na Evropskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju u Francuskoj, dok je 1962. godine pomogao Jugoslaviji da dođe do polufinala Svetskog prvenstva", navodi se u pismu.

PROČITAJTE JOŠ: ŠEKI U ALEJI BESMRTNIH: Šekularac sahranjen na Novom groblju (FOTO)

FIFA podseća da je Šekularac na klupskom nivou zapamćen kao uspešni član Crvene zvezde, sa titulama prvaka države i nacionalnog kupa,

"U ime članova svetske fudbalske zajednice, izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Nadamo se da će naše reči podrške na neki način pomoći da nađu mir u trenucima tuge", zaključuju iz Ciriha.

PROČITAJTE JOŠ: Komemoracija Šekularcu: Aplauzi na putu u večnostPratite nas i putem iOS i android aplikacije