FK Zvijezda iz Gradačca najverovatnije će uručiti otkaz kapitenu Dejanu Popoviću (23) zato što se na društvenim mrežama pridružio čestitkama za Dan Republike Srpske, što je izazvalo histeriju u Federaciji BiH.

Popović je povodom 27. rođendana Srpske na "Instagramu" podelio stihove: "Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga, pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka".

To je izazvalo salvu kritika i uvreda javnosti, te medija u Federaciji BiH koji su čestitku nazvali "skandaloznom". Osude su stigle i iz njegovog kluba koji smatra "šokantnim i krajnje neprimerenim ponašanje igrača". Navodi se da njegova poruka "ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebalo bude uzor mladim igračima" i da neće dozvoliti novi "slučaj Vranješ".

PROČITAJTE JOŠ: Rajevac nije više selektor Tajlanda

Popović za "Novosti" kaže da mu otkaz nije uručen, ali ne isključuje da će do toga i doći.

- Ne znam zašto se diže tolika pompa. Nikoga nisam uvredio, niti omalovažavao. Volim svoje i poštujem tuđe. Ako sam nekoga uvredio, verujte nije bilo namere - rekao je Popović.

On kaže da je ponosan na to što je Srbin, ali i da je očigledno da mora igrati po pravilima onih koji mu daju hleb.

- Ja sam profesionalac i tako pristupam i svom poslu. Nikakvih problema do sada nisam imao. Uvek sam davao maksimum i žao mi je što je tako ispalo, ali ponavljam nije bilo namere da bilo koga uvredim - rekao je Popović.