Oproštaj od legendarnog Šekija

V.N.

10. 01. 2019. u 07:30

Опроштај од легендарног Шекија

Dragoslav Šekularac Foto: P. Mitić

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu biće sahranjen jedan od najvećih fudbalskih šarmera i driblera sa ovih prostora kome se divio čitav svet

ZBOGOM, veliki Šeki. U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, danas od 14.30 biće sahranjen Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda i jedan od najvećih fudbalskih šarmera i driblera sa ovih prostora kome se divio čitav svet.

Opelo je od 14.00, dok će Komemoracija biti održana danas od 11.00 u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ: KAD BI NAM BOG DAO JOŠ JEDNOG ŠEKIJA: Šoškić za "Novosti" prepričao poslednji razgovor sa Šekularcem

Dragoslav Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini, od posledica moždanog udara. Odlazak genijalnog igrača probudio je sećanja i emocije mnogobrojnih ljubitelja fudbala. Telegrami saučešća stižu sa svih strana, a saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca izrazio je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Na adresu FK Crvena zvezda u Ljutice Bogdana 1a stiglo je i pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala.

- Poštovani gospodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala. Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezda pomerila početak priprema zbog sahrane Šekularca

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena, čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju - naveo je Aleksandar Čeferin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miki

10.01.2019. 08:31

Bez obzira na mržnju prema CZ, ipak bi mrtvima trebalo da odate dužno poštovanje a pogotovu kada nekoga poštuje čitav svet i da objavite pristojnu sliku iz igračkih dana a ne sliku starca! Stidite se i slobodno to dajte da pročita i urednik!