Novi selektor fudbalske reprezentacije Meksika Herardo Martino rekao je da ne može da obeća da će odvesti ekipu u četvrtfinale narednog Svetskog prvenstva, prvi put od 1986. godine.

Martino je predstavljen kao novi selektor Meksika, čiju ekipu je preuzeo pošto je napustio Atlantu junajted, s kojom je osvojio šampionsku titulu u američkoj Mejdžor ligi.

- Ne mogu da odgovorim da li ću moći da odvedem ekipu do pete utakmice na turniru, odnosno četvrtfinala Svetskog prvenstva koje će se odigrati za četiri godine, pošto su pred nama tek kvalifikacije. Nemoguće je proceniti šta će se dogoditi za četiri godine, kada je mnogo toga pred nama - rekao je Martino.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta Meksiko je u osmini finala izgubio od Brazila 2:0. Meksiko je igrao u četvrtfinalu Mundijala 1970. i 1986. godine, oba puta kada je bio domaćin turnira.

- Ono što želim je da što pre napravim pouzdan tim, tim koji zna kako da igra. To je krajnji cilj i veliki pritisak za stručni štab - naveo je bivši trener Barselone.

Martino je treći Argentinac selektor Meksika, posle Sesara Luisa Menotija (1991-1992) i Rikarda La Volpea (2002-2006).

- Meksiko je konstantno jedna od 16 najboljih ekipa na Mundijalima. Nadamo se da ćemo na narednom takmičenju biti bolji - rekao je predsednik Fudbalskog saveza Meksika Jon De Luisa.

Martino (56) je na klupi Meksika zamenio Kolumbijca Huana Karlosa Osorija, koji je napustio posao i preuzeo reprezentaciju Paragvaja.

- Želim da izgradim dobar tim sa jasnom idejom i stilom igre koji svaki navijač može da razume. Rezultati su posledica tvog stila igre a Meksiko, sa igračima iz Evrope, Meksika i američke lige, sigurno može da napravi dobar tim - naveo je Martino.

Martino će debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Čilea 22. marta u San Dijegu, a četiri dana kasnije Meksiko će igrati protiv Paragvaja u Santa Klari u Kaliforniji.