Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Vukašin Jovanović rekao je da njegova ekipa ima obavezu da odigra ozbiljnu utakmicu i protiv Jermenije, bez obzira na to što je već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Ostvarili smo glavni cilj - izborili smo plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju, jer smo hteli da okončamo kvalifikacije sa stopostotnim učinkom, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni - rekao je Jovanović, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada reprezentacija Srbije je, remijem protiv Austrije, kolo pre kraja kvalifikacija overila plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu. Pred izabranicima selektora Gorana Đorovića ostalo je još 90 minuta borbe i sutrašnji meč protiv Jermenije u Novom Sadu.

- Nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman - rekao je Jovanović i naveo da će "mali problem" predstavljati loš teren u Novom Sadu.

- Ali, sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikacije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu - rekao je Jovanović.

I Milan Gajić je istakao da je njegova ekipa ostvarila veliki uspeh, kao i da će meč s Jermenijom biti prilika i za neke druge igrače da se pokažu.

- U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikacije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovanih igrača - rekao je on.

Zbog povrede selektor Đorović ne može da računa na Aleksandra Lutovca, a novo ime na spisku je Zaharije Lambulić.

Utakmica se igra u utorak od 18.00.