Fudbalski klub Crvena zvezda angažovao je advokata u Francuskoj i razmatra pravni osnov da tuži list "Ekip", nakon pisanja da postoje sumnje u pokušaj nečasnih radnji uoči meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona, zbog narušavanja ugleda kluba.

"Ekip" je objavio da jedan neimenovani funkcioner Zvezde hteo da plati čak pet miliona evra na ubedljiv poraz svog tima od pet razlike u Parizu.

"Mi smo od juče u kontaktu sa našim advokatima da bismo na pravi način preduzeli sve moguće mere i zaštitili ugled FK Crvena zvezda koji je neko, odnosno "kredibilni doušnik", pokušao da ugrozi.

Pročitajte još: NA POMOLU SKANDAL SVETSKIH RAZMERA - FRANCUZI TVRDE: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na poraz sa pet golova razlike

Očigledno je da nekome smeta moćna i uspešna Crvena zvezda i da je plasiranjem ovakve laži zeleo da diskredituje sve ostvarene uspehe koje smo postigli u proteklom periodu", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Iz Zvezde kažu da ih čudi i brine da tako neproverena informacija procuri iz UEFA i dobije tako veliki medijski prostor.

"Bez obzira što i list 'Ekip' zadržava mogućnost da je sve izmišljeno, angažovali smo advokata i u Francuskoj, koji razmatra pravni osnov za tužbu protiv lista 'Ekip' zbog narušavanja ugleda FK Crvena zvezda.

FK Crvena zvezda će biti istrajna da se dođe do konačne istine, a da se manipulatori i doušnici koji stoje iza ove afere privedu pravdi i odgovaraju za sramno delo".

Pročitajte još: ZVEZDA I NA NASLOVNICI L'EKIPA - "SUMNjIVO"; "Marka" otkriva: Dojava za nameštanje u Parizu stigla od kladionica (FOTO)

Dalje se još jednom ističe da prvak Srbije sa ogorčenjem i rezignacijom odbacuje svaku mogućnost umešanosti u bilo kakve nečasne radnje bilo kog člana našeg kluba i da insistira na brzom rasvetljavanju slučaju.

"Crvena zvezda insistira na što bržem rasvetljavanju celog ovog slučaja, jer je bačena ozbiljna mrlja na ime našeg kluba", zaključuje se.