Ne stišava se bura oko navodnog nameštanja u Ligi šampiona. Na naslovnoj strani franckuskog lista "L’Ekip" osvanula je fotografija sa meča Pari Sen Žermen – Crvena zvezda i veliki naslov: "Sumnjivo".

Francuski list je u petak objavio da je jedan funkcioner Crvene zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na debakl crveno-belih u Parizu.

To je udarna priča i u današnjem štamanom izdanju ovog lista.

Pročitajte još: NA POMOLU SKANDAL SVETSKIH RAZMERA - FRANCUZI TVRDE: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na poraz sa pet golova razlike

"SUMNjIVO! Upozorenje za UEFA: Francuski pravosudni organi sprovode istragu o mogućnosti nameštanja meča Lige šampiona između PSŽ-a i beogradske Crvene zvezde, a ovo je naše otkriće...", stoji na naslovnoj strani "L’Ekipa".

U tekstu su ističu da je odbrana Zvezde bila prilično pasivna na ovom meču.

"Da li se odbrana Crvene zvezde pokazala kao prilično pasivna u odnosu na golove PSŽ od kojeg je poražena sa 6:1 u sredu, 3. oktobra, na 'Parku prinčeva'? Ovo je očigledno, posebno tokom drugog, trećeg i petog gola pariskog kluba. Mbape, Nejmar, Di Marija i Kavani su se šetali po delu terena srpskog tima. Sumnje u nameštanje meča PSŽ – Crvena zvezda: Da li su prekršaji koji su doveli do slobodnih udaraca Nejmara mogli biti izbegnuti? Nesumnjivo, kao i mnogi drugi...", navodi se u analizi Francuza.

Pročitajte još: ZVEZDA SE OGLASILA POSLE SUMNjI DA JE MEČ SA PSŽ NAMEŠTEN: Odbacujemo umešanost u nečasne radnje, velika šteta ugledu kluba

Španska "Marka"

I najtiražniji sportski list na svetu, španska "Marka" dobila je potvrdu informacije da je pokrenuta u Francuskoj istraga povodom sumnji da je meč PSŽ - Crvena zvezda bio namešten

- "Marka" je dobila potvrdu da je pokrenuta istraga na osnovu relevantnih saznanja u ovakvim slučajevima. Alarm za moguće nameštanje stigao je od kladionica, koje imaju ključnu ulogu u situacijama poput ove - piše Marka.

Pročitajte još: PSŽ odbacio tvrdnje o nameštanju utakmice

List ističe i da se PSŽ odmah ogradio od cele ove priče, ali ne prenosi i saopštenje Crvene zvezde u kojem se demantuju optužbe i u kojem se traži od UEFA da ceo slučaj ispita do kraja.