Srpski stručnjak vodi u Evropu: Linta preporodio Olimpiju

Novosti online

17. 08. 2018. u 12:24

Српски стручњак води у Европу: Линта препородио Олимпију

Aleksandar Linta foto: M. Vukadinović

U prvenstvu želimo povratak na pozicije koje su u sladu sa ambicijama kluba, a na međunarodnoj sceni ogroman iskorak i plasman u grupnu fazu Lige Evrope – rekao je Linta

Jedan od najubedljivijih prolaza u minuloj trećoj rundi kvalifikacija za plasman u Ligu Evropu ostvarila je ljubljanska Olimpija, eliminacijom prvaka Finske, Helsinkija (3:0, 4:1), a Slovenci ne kriju da velike zasluge za pravi preporod u igri i rezultatima aktuelnog prvaka Slovenije, idu na adresu srpskog stručnjaka Aleksandra Linte.

Posle smene Ilije Stolice, vlasnik Olimpije Milan Mandarić, poverio je tim njegovom prvom asistentu, i usledila je serija dobrih rezultata u prvenstvu i na međunarodnoj sceni.

- Nikome danas nije lako u dva meča dati sedam golova, pogotovo ne kada se radi o šampionu jedne zemlje – ističe Aleksandar Linta. - Ponovo smo odigrali zaista dobru utakmicu. Imali smo kontrolu od prvog minuta, postigli gol na vreme i ono što je važno, bili skoncentrisani do kraja meča.

Na putu do grupne faze Lige Evrope i uspeha koji bi imao prefiks istorijski stoji slovački šampion Spartak iz Trnave.

- Pred nama su dva izuzetno zahtevna duela, a Spartakovi mečevi sa Crvenom zvezdom pokazali su da će u ovim utakmicama odlučivati nijasne. Znamo šta želimo i koliko možemo, a cilj je jasan, Olimpija u Ligi Evrope. Bio bi to zaista veliki uspeh.

Pet utakmica, tri pobede i dva remija, dovoljno za dijagnozu da se tim stabilizovao posle svih uvodnih turbulencija.

- Pritisak je ogroman, ali ime kluba, tradicija i ambicija obavezuju nas da budemo maksimalno posvećeni i idemo od meča do meča. U Evropi i na domaćoj sceni. U prvenstvu želimo povratak na pozicije koje su u sladu sa ambicijama kluba, a na međunarodnoj sceni ogroman iskorak i plasman u grupnu fazu Lige Evrope – rekao je Aleksandar Linta, stručnjak koji je na dobrom putu da Olimpiji podari ono što ostaje zapisano u analima kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije