REAL Madrid ovog leta neće dobiti Nejmara (26). Najbolji brazilski fudbaler je otklonio sve dileme oko transfera koji su mediji najavljivali mesecima, izjavom da će i u predstojećoj sezoni nositi dres Pari Sen Žermena.

- Ostajem u Parizu, imam ugovor, a priče oko odlaska potiču iz medija - rekao je Nejmar u prvom intervjuu posle Mundijala u Rusiji. - Svi znaju moj cilj i zašto sam došao prošle godine u PSŽ. Želim uspehe sa ovim timom i nadam se da će ova sezona biti još bolja nego prošla. Predsednik Al Kelaifi i svi ostali znaju koliko sam privržen klubu.

Sjajni dribler je izrazio zadovoljstvo što će biti saigrač sa legendarnim golmanom Đanluiđijem Bufonom, kao i da se raduje nastavku saradnje na terenu sa Kilijanom Mbapeom.

- Biće mi čast da delim svlačionicu sa Bufonom, čovekom koji je rođeni pobednik. Uveren sam da će doprineti kvalitetu ekipe, a Mbape je fenomenalan, i to sam znao i pre Mundijala, jer svakodnevno treniramo. Nema sumnje da je velika karijera pred njim.

Nejmar se potpuno okrenuo klupskim obavezama i tvrdi da neuspeh reprezentacije na Svetskom prvenstvu neće uticati na njegove igre. To je ostavio iza sebe.

- Dovoljno je bilo tugovanja, na red su došli novi izazovi. Sam život se sastoji od različitih događaja, tužnih i srećnih. Moj izbor je da budem srećan - ističe brazilski as.

NE SMETAJU MI ŠALE O PADANjU
TOKOM SP Nejmar je bio meta javnosti zbog navodnog olakog padanja u duelima i simuliranja, čak je bacanje na travu postalo hit među decom i mnogo je takvih snimaka na društvenim mrežama.
- Ne smetaju mi takve stvari, shvatam ih kao šalu - rekao je Nejmar, koji je i sam "zakačio" jedan takav klip na svoj profil.