ZVANIČNO: Julen Lopetegi novi trener Real Madrida

V. Stanković

utorak, 12. 06. 2018. u 17:41

ЗВАНИЧНО: Јулен Лопетеги нови тренер Реал Мадрида

Hulen Lopetegi

Španski izveštači iz Krasnodara javljaju da je ključni čovek u pregovorima bio kapiten Reala i reprezentacije Serhio Ramos. On je ubedio selektora da će ga igrači Reala dočekati raširenih ruku

OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI": BARSELONA

Ni jedna opklada nije bila tačna, novinari su -kao retko kad omanulijer baš niko nije tipovao da će selektor Španije Julen Lopetegi biti novi trener Real Madrida.

Vest-bomba stigla je iz Krasnodara, Julen će potpisati trogodišnji ugovor sa "kraljevskim klubom". Lopetegi je 22.maja potpisao ugovor sa Federacijom Španije do 2020.ali je, očito, dogovor previđao i mogućnost izlaska iz ugovora.

Ne zna se, Lopetegi (ili Real) će platiti izlaznu klauzulu čija visina nije saopštena. Činjenica je daje Real Madrid našao trenera a da je Španija izgubila selektora kojina 20 utakmica nije znao za poraz, ima 14 pobeda i 6 remija.

Španski izveštači iz Krasnodara javljaju da je ključni čovek u pregovorima bio kapiten Reala i reprezentacije Serhio Ramos. On je ubedio selektora da će ga igrači Reala dočekati raširenih ruku.

Pročitajte još: Meleg: Došao sam u Zvezdu u pravo vreme

Španska federacija u zvaničnom saopštenju kaže da traži maksimalno poštovanjenove situacije kako se ne bi remetila normalna situacija u taboru državnog tima. Zvanična konferencija za štampu najavljena je za sredu u 10.30.

Madridski mediji tvrde da je Lopetegi odavno bio na "rentgenu" Reala jer je još u sezoni 2008/09 bio trener Kastilje, filijale Reala, u Trećoj ligi. Posle je 4 godine bio uspešni selektor mlade reprezentacije lansiravši niz talentovanih igrača poput De Hee, Kokea, Tiaga, Iljaramendija, Iska ili Morate.

Lopetegi ima 51 godinu, Baskijac je, bio je golman Real Sosiedada iz San Sebastijana, Real Madrida i Kastilje, Logronjesa, Barselone i Rajo Valjekana, sve do 2002. kada je završio karijeru.

Jedinu utakmicu za A reprezentaciju odigrao je 23.marta 1994. u Valensiji protiv Hrvatske (0-2).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije