Grizman junak trijumfa Atletika: Zbog ovoga sam sa 14 godina otišao od kuće

B. A.

četvrtak, 17. 05. 2018. u 18:27

Гризман јунак тријумфа Атлетика: Због овога сам са 14 година отишао од куће

Antoan Grizman Foto: EPA

Ovo mi je drugi trofej i nadam se da će ih biti još. Što se tiče golova kažu da je izgledalo lako, ali znam samo da me čine srećnim - kaže Antoan

BILO bi divno da u Lionu osvojim trofej Lige Evrope, jer je moj rodni grad Makon samo 45 minuta udaljen, i biće mi mnogo članova familije na tribinama. Tako je govorio Antoan Grizman (27), fantastični napadač Atletika, uoči meča sa Marseljom (3:0). I želja mu se ispunila, pa je po završetku utakmice dugo s najmilijima pozirao kraj pehara.

- Kada sam otišao od kuće sa 14 godina, to sam uradio da bih osvajao titule i uživao u noćima kao što je ova - rekao je dvostruki strelac Grizman. - Ovo mi je drugi trofej posle Superkupa Španije, i nadam se da će ih biti još. Što se tiče golova, kažu da je izgledalo da sam ih postigao s lakoćom. Možda je tako, ali znam sigurno da me pogoci čine srećnim. Kada zatresem mrežu, doživim neopisivo zadovoljstvo, i čini mi se da se u tim momentima pretvorim u malog dečaka.

PROČITAJTE JOŠ: ATLETIKO OSVOJIO LIGU EVROPE: Grizmanov šou za titulu!

BARSELONA SVI katalonski mediji su objavili da je prelazak Grizmana na "Kamp nou" gotova stvar, jer se fudbaler sa klubom dogovorio oko svih pojedinosti. Ostalo je samo da Barsa i Atletiko postignu sporazum oko obeštećenja, a "u igri" su dve varijante. Prva je da bude odmah Madriđanima uplaćeno 100 miliona evra, koliko je otkupna klauzula, a druga je da to bude 115 miliona, ali u ratama.

A baš kao dečak Grizman je napustio rodno mesto i otišao čak u drugu državu, u Španiju, u Sosijedad, gde je prošao sve mlađe kategorije. U Baskiji je proveo devet godina, i onda je za 30 miliona evra prešao u Atletiko, gde je izrastao u jednog od najboljih golgetera sveta.

Kao dete, mogao je bez prestanka da šutira loptu. Starija sestra morala je da izigrava golmana, a vrata od garaže predstavljala su gol.

- Mnogo sam lupao. Buka je baš nervirala moje roditelje, ali nisam mogao da prestanem - seća se Grizman.

U karijeri ima mrlju iz mladosti, pošto ga je FS Francuske suspendovao na godinu dana iz svih selekcija (2012-2013), jer je sa trojicom saigrača iz karantina u Normandiji otišao u provod u noćni klub u Parizu. I to tri dana pred meč plej-ofa za EP mladih sa Norveškom.

- Otac me je tada upozorio da ne smem da blatim ugled naše porodice, i nisam više nikad tako nešto uradio.

Trenutno je, osim fudbalom, opčinjen i video-igrama, posebno s Fortnite. Tu je pronašao inspiraciju za karakteristično radovanje sa slovom "L" iznad glave, kako je i proslavio golove protiv Marselja. Tim "L plesom" u igrici, igrač uznemirava protivnike s kojima se bori.

ZANIMLjIVOSTI
* Antoanov deda po majci je Portugalac i bio je profesionalni fudbaler u Pakoš Fereiri
* Pre dve godine je postao prvi igrač koji je istog leta izgubio u finalima LŠ i EP
* Ima brojne tetovaže: citat iz "Malog princa", portrete Isusa i Device Marije, inicijale roditelja...