Kosanović: Uz dosta sreće smo došli do pobede

Beta

petak, 16. 02. 2018. u 19:44

Косановић: Уз доста среће смо дошли до победе

Milorad Kosanović

Bila je lepa utakmica s mnogo golova i dva tima koja igraju dobar fudbal. Mnogo mi je drago kako smo igrali u napadu i što smo postigli četiri gola. Moram biti zadovoljan rezultatom, kaže Kosanović

Trener fudbalera Napretka Milorad Kosanović rekao je večeras da je njegova ekipa uz mnogo sreće pobedila Spartak na otvaranju 23. kola Super lige Srbije.

"Srećom se sve završilo dobro po moju ekipu, ali imali smo utakmicu u rukama i pre samog kraja... Vodili smo 3:2, imali penal i onda napravili glupost. Prvi put desilo da penal ne izvede igrač koga sam ja odredio", rekao je Kosanović za televiziju Arena sport posle utakmice.

Napredak je sa 4:3 pobedio Spartak u 23. kolu Super lige Srbije.

Kruševljani su imali prednost od 3:2 i jedanaesterac u 83. minutu, međutim, iako je Kosanović odredio Nenada Šljivića da izvede jedanaesterac, on je tu priliku prepustio napadaču Stefanu Nikoliću koji nije savladao Miloša Ostojića.

"Odredio sam Šljivu (Šljivića) da izvede penal, a onda je on, pošto je kao drugar sa Nikolićem i ovaj je kao centarfor, prepustio njemu da šutira... Naravno, ovaj je promašio. To je ono što me nervira", rekao je Kosanović.

On je dodao da "s druge strane" može da bude zadovoljan utakmicom i pobedom.

"Bila je lepa utakmica s mnogo golova i dva tima koja igraju dobar fudbal. Mnogo mi je drago kako smo igrali u napadu i što smo postigli četiri gola. Moram biti zadovoljan rezultatom, postignutim golovima, ali i šansama, međutim, ne mogu biti zadovoljan načinom na koji smo igrali u poslednjih 30 metara. Došlo je do mnogo grešaka, ali je to valjda normalno, jer nam fali dosta igrača", rekao je Kosanović.

Trener Spartaka Aleksandar Veselinović čestitao je Napretku na pobedi i dodao da posle današnje utakmice niko ne može da ga ubedi da se u Srbiji igra loš fudbal.

"U najavi utakmice sam rekao da će biti duel dve ekipe koje teže ka ofanzivnom fudbalu. Sada nisam siguran da bilo ko može da me ubedi u to da se u Srbij igra loš fudbal. Ovo je bila izvanredna utakmica za gledanje, uzbudljiva od početka do kraja. Krivo mi je što smo mi izvukli deblji kraj, ali makar nismo razočarali publiku na stadionu i pored malih ekrana", rekao je Veselinović i dodao da je njegov tim golove primio usled "neiskustva i mladosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije