Gudelj prešao iz Tjanđina u Gvandžou

N.I.

28. 01. 2018. u 17:08

Gvandžou je želeo ove zime da angažuje Pjera Emerika Obamejanga i Rađu Najngolana, ali se odustalo od ovih preskupih transfera jer su kineske vlasti podigle porez na luksuz, samim tim i na skupe fudbalske transakcije

Гудељ прешао из Тјанђина у Гванџоу

NEMANJA Gudelj u dresu sedmostrukog uzastopnog šampiona Kine. Gvanžu Evergrande je birao u tišini i pažljivo, a trener prebogatog kluba Italijan Fabio Kanavaro je izabrao našeg reprezentativca. Nekada najbolji fudbaler planete zamenio je pre ti meseca na klupi kineskog klupskog giganta slavnog Brazilca Luisa Felipea Skolarija i planira da sa Gvandžouom napadne Ligu šampiona Azije koja startuje sledećeg meseca.

Gudelj je danas pre podne po našem vremenu prošao neophodne lekarske preglede u Gvandžouu posle kojih se ispostavilo ono što je godinama poznata stvar: jedan je od fizički najspremnijih fudbalera Srbije i upravo taj podatak, uz neophodno fudalsko znanje, preporučio je našeg 26-godišnjeg reprezentativca za potpis ugovora čiji se finansijski detalji još ne otkrivaju. Poznato je samo da je Srbin u prethodnom timu, Tjanđin Tedi, zarađivao pet miliona evra godišnje, a spkuliše se da je za sličnu sumu prešao u mnogo bolji tim.

Inače, Gvandžou je želeo ove zime da angažuje Pjera Emerika Obamejanga i Rađu Najngolana, ali se odustalo od ovih preskupih transfera jer su kineske vlasti podigle porez na luksuz, samim tim i na skupe fudbalske transakcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije