FUDBALSKA reprezentacija Srbije će poslednje testove pred Mundijal imati sa dve afričke selekcije. Fudbalski savez Srbije je ugovorio dva prijateljska meča u FIFA terminu između 21. i 27. marta, i to s Marokom i Nigerijom. Zanimljivo je da će oba pripremna meča biti odigrana u Londonu, vrlo verovatno na stadionu "Emirati", domu fudbalera Arsenala.

Istovremeno, Mladen Krstajić će se naći na dnevnom redu Izvršnog odbora FSS. Posle odluke Stručnog odbora koji ga je poslednjih dana 2017. godine predložio za novog selektora "orlova", ostalo je još samo da ga Izvršni odbor, najverovatnije tokom ove radne nedelje, promoviše i zvanično za naslednika Slavoljuba Muslina.

PROČITAJTE JOŠ: Saudijska Arabija: Mažić deo istorije

Tako ćei 43-godišnji stručnjak dobiti mandat od nacionalnog saveza da povede fudbalsku reprezentaciju na predstojeći Mundijal u Rusiji, gde će se Srbija takmičiti u grupi E s Kostarikom (17. juna), Švajcarskjom (22. juna) i Brazilom (27. juna 2018. godine).

PROČITAJTE JOŠ: Mihajlović: Prelazim na boks

Posle zvanične promocije Krstajića, uslediće i imenovanje novog stručnog štaba, koji će praktično biti identičan onom sa azijske turneje, u kojem su nova imena pomoćnik Milan Obradović i trener golmana Nemanja Jovšić.

NEMCI JURE SRBIJU
POSLE završetka uspešne saradnje s kompanijom "Umbro", FSS je veoma blizu potpisivanja novog partnerskog ugovora s nemačkim proizvođačima "Pumom" ili "Adidasom", u čijoj opremi bi tim mogao da se pojavi na Mundijalu u Rusiji. Pregovori su u završnoj fazi i trebalo bi da budu okončani najkasnije za dve nedelje.