Internacionalni dečiji festival fudbala “Trofej Ilija Pantelić”: Legendi u čast

S.Bajić

12. 09. 2017. u 18:05

Dolazak su potvrdile ekipe Vojvodine, Zvezde, Partizana, Čukaričkog, Rada, reprezentacije Republike Srpske (generacija 2005) kao i mnogi naši klubovi iz regiona

Интернационални дечији фестивал фудбала “Трофеј Илија Пантелић”: Легенди у част

„TROFEJ Ilija Pantelić“, internacionalni dečji festival fudbala u svom trećem izdanju, 30. septembra i 1. oktobra održaće se prvi put u Novom Sadu uz učešće čak 82 ekipe. Prethodne dve smotre u znak sećanja na legendarnog golmana Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije održane su u BiH a ovaj put će mališani raspoređeni u šest uzrasnih kategorija, godišta od 2005. do 2010., igrati na terenima novosadskih klubova, Železničara, Kabela, Slavije i sportskog centra Sajmište.

- Dolazak su potvrdile ekipe Vojvodine, Crvene zvezde, Partizana, Spartaka, Čukaričkog, Rada, Reprezentacije Republike Srpske (generacija 2005), kao i mnogi naši i klubovi iz regiona iz Rumunije, Mađarske, BiH, Makedonije a očekujemo potvrde klubova iz Hrvatske, Bugarske i Austrije- kaže Milan Čabrić menadžer agencije „Inter sport frends“ koja ispred porodice Pantelić organizuje manifestaciju.

- Cilj nam je, s obzirom na to da smo jedna od najmasovnijih i najorganizovanijih manifestacija sporta, da se mališani druže, stiču nova poznanstva i da otrgnemo od zaborava našeg legendarnog golmana.

Promoteri manifestacije su Dragan DŽajić, Mirsad Fazlagić, Ivica Osim, Milovan Rajevac, Zoran Simović i Dušan Tadić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što ću da učestvujem u takvoj manifestaciji i dati svoj, skromni lični doprinos. Ilija Pantelić je ljudska veličina koju sam izuzetno cenio i poštovao, jedan od najboljih golmana koje smo imali. Privatno smo bili drugovi i lično me raduje činjenica da turnir nosi njegovo ime jer je to po svemu zaslužio - rekao je Dragan DŽajić.

Počasni predsednik turnira je Ira Pantelić, unuka legendarnog Ilije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije