DVE vezane kardinalne greške u dva minuta, napravile su reprezentaciji Srbije najveći problem na kvalifikacionom meču za odlazak na Mundijal u Rusiji 2018. godine protiv Velsa (1:1), pošto su posle njih gosti došli do vođstva.

Zašto je u 35. minutu golman Stojković nepotrebno driblao u zabranjenoj zoni i napravio faul, pa je zatim i Luka Milivojević pred očima sudije očigledno vukao za dres Vouksa i skrivio penal? Obojica su posle meča bili svesvi svojih propusta.

- Znam, trebalo je da izbacim loptu u aut. Prešla me je, razmišljao sam prvo da je udarim glavom, pa mi se potom učinilo da imam prednost, da mogu da sačekam. Međutim, lopta nije dobila „žabicu“ kao što sam očekivao, nije ni izašla u korner, pa sam faulirao Remzija da ne postigne gol – analizirao je svoj propust Stojković.

Luka Milivojvić je takođe, iskreno priznao da je napravio penal.

- Prvo sam mislio da nije penal, posle utakmice, kada sam pogledao snimak, promenio sam mišljenje. Trebalo je da kod tog prekida budem na prvoj stativi, ali se sve dešavalo brzo, nismo se postavili kako treba, pa sam ja pritrčao prvom slobodnom igraču. Držao sam Vouksa sve vreme, on se istrgao i ja sam ga povukao za dres. Ipak, uveren sam da je sudija morao i za nas isto tako da pokaže na belu tačku – istakao je Milivojević.